Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pita (zsebes kenyér)

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Pita (zsebes kenyér)

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
langyos víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet tálba tesszük, az élesztőt belemorzsoljuk, megsózzuk, langyos vízzel dagasztjuk. Akkor jó, ha az edény falától elválik, de egy kicsit keményebb legyen, mint a pizza vagy a kelt tészta. Letakarva langyos helyen 20-45 percig kelesztjük. Ezután nedves kézzel kisebb öklömnyi darabokra szaggatjuk, letakarva újabb 20-45 percig kelesztjük. Enyhén lisztezett deszkán kis tányérnyi kerek lappá lapítjuk egyenként a megkelt tésztákat. A szélét körbe megnyomkodjuk, nagyon forró sütőben kb. 200 fokon kb. 5 percig sütjük. Végül félbe vágjuk és töltjük.

Alternatív elkészítés

Amikor a tésztát kerek lappá sodorjuk, fontos, hogy a közepét ne nyomkodjuk meg, mert akkor nem puffad fel, nem lesz zsebe! Kebabbal, gyrossal, sültekkel, salátával...stb tölthetjük, tálalhatjuk.
Pita (zsebes kenyér) Pita (zsebes kenyér)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!