Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Házi kenyér

ipacsevi receptje https://www.sutnijo.hu/profil/10932-ipacsevi
Házi kenyér
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Kenyérfélék , Egyéb sós tészták

Hozzávalók

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,7 dl langyos víz
  • 2 ek. olaj
  • 2 kávéskanál só
ipacsevi ipacsevi receptje

Elkészítés

Elkészítés

A hozzávalókat kenyérsütő gépbe tesszük és hagyjuk, hogy a gép szépen kidolgozza a dagasztó programon. A tészta ne túl lágy és ne túl kemény legyen.
Ha lejárt a 15 perces dagasztás hagyjuk egy 20 percig a gépben szépen kelni.
Utána áttesszük egy kelesztő tálba, én szakajtóban kelesztem meleg helyen 1 órán át legalább.
Ha megkelt lisztezett deszkán megformázzuk. Kinyújtjuk és a két sarkát összefogjuk és feltekerjük, közben lenyomjuk a tenyerünkkel. Csak első hallásra tűnik bonyolultnak.
Egy jénait kibélelünk sütőpapírral és ebbe tesszük a kenyeret. Újból legalább 45-50 percig kelesztjük. Ekkor át tesszük egy tepsibe ügyesen a sütőpapírral együtt.
Bevagdossuk a tetejét három helyen és betesszük a sütőbe kb. 50 percre.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!