Házi kenyér
Hozzávalók
Hozzávalók:
Elkészítés
Elkészítés
Ha lejárt a 15 perces dagasztás hagyjuk egy 20 percig a gépben szépen kelni.
Utána áttesszük egy kelesztő tálba, én szakajtóban kelesztem meleg helyen 1 órán át legalább.
Ha megkelt lisztezett deszkán megformázzuk. Kinyújtjuk és a két sarkát összefogjuk és feltekerjük, közben lenyomjuk a tenyerünkkel. Csak első hallásra tűnik bonyolultnak.
Egy jénait kibélelünk sütőpapírral és ebbe tesszük a kenyeret. Újból legalább 45-50 percig kelesztjük. Ekkor át tesszük egy tepsibe ügyesen a sütőpapírral együtt.
Bevagdossuk a tetejét három helyen és betesszük a sütőbe kb. 50 percre.
Házi kenyér
Hozzávalók
Hozzávalók:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Ha lejárt a 15 perces dagasztás hagyjuk egy 20 percig a gépben szépen kelni.
Utána áttesszük egy kelesztő tálba, én szakajtóban kelesztem meleg helyen 1 órán át legalább.
Ha megkelt lisztezett deszkán megformázzuk. Kinyújtjuk és a két sarkát összefogjuk és feltekerjük, közben lenyomjuk a tenyerünkkel. Csak első hallásra tűnik bonyolultnak.
Egy jénait kibélelünk sütőpapírral és ebbe tesszük a kenyeret. Újból legalább 45-50 percig kelesztjük. Ekkor át tesszük egy tepsibe ügyesen a sütőpapírral együtt.
Bevagdossuk a tetejét három helyen és betesszük a sütőbe kb. 50 percre.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?