Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Gőzölt gyümölcsös kuglóf

klemensitsne receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3039-klemensitsne
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kuglófok , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 20 dkg aszalt körte
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 20 dkg aszalt kajszi
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag élesztő
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 dkg cukor
  • csipetnyi őrölt gyömbér
  • csipetnyi őrölt szegfűszeg
  • 1 ek őrölt fahéj
  • 1 ek konyakos meggy
  • 6 dkg mogyoró (feldarabolva)
  • 5 dkg kandírozott citromhéj
  • 10 dkg mazsola
klemensitsne klemensitsne receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az aszalt gyümölcsöket 4 deci vízbe áztatjuk fél órára, majd ugyanebben a vízben 2-3 percig főzzük. Leszűrjük, majd az összest apróra felvágjuk.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, az élesztőt, a cukrokat, a gyömbért, szegfűszeget, fahéjat, konyakos meggyet és a főzőléből másfél decit.
Az egészet összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a gyümölcsöket, a mazsolát, mogyorót és a kandírozott citromhéjat is.
Egy kivajazott formába töltjük, majd forró vízzel teli edénybe állítjuk, és kb. egy órán keresztül gőzöljük. Végül tálra borítjuk, kevés porcukorral meghintjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!