Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Gyümölcsös kuglóf

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Gyümölcsös kuglóf
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kuglófok , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 16 szelethez

Tésztához

Töltelékhez

  • 100 g mandula
  • 50 g pisztácia
  • 150 g aszalt meggy vagy vörösáfonya
  • 150 g mazsola
  • 100 g meggy vagy áfonyalekvár

Elkészítés

Előkészítés

A mandulát és a pisztáciát egy serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd hűlni hagyjuk. A kihűlt magokat apróra törjük, néhány kanállal a díszítéshez félreteszünk belőle. Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk.

A kuglóf sütőformát (22 cm átmérőjű) kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő. A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, és 35 x 35 cm lappá nyújtjuk. A tésztalapot a lekvárral megkenjük. Az előkészített magokat és gyümölcsöket a tésztán egyenletesen elosztjuk, majd feltekerjük. A tekercset a félretett magokban megforgatjuk, majd a tésztavarrattal felfelé a sütőformába helyezzük. A sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 40 perc

A megsült kuglófot 10 percig a formában, majd egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Az aszalt gyümölcsöket ízlés szerint egy nappal a sütés előtt 1-2 evőkanál rummal meglocsoljuk, éjszakára állni hagyjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!