Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kuglóf

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kuglóf

3 dl tej
5 dkg élesztő
3 ek. cukor
25 szem szacharin
2 db tojássárgája
1 dl étolaj
60 dkg liszt
1 db citrom héja
3 dkg Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez vagy színezék
mazsola

Kenéshez:

1 db tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejben elmorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, a szacharint, a tojássárgájákat és az étolajat. Ha fölfutott, összedolgozzuk a liszttel, a csipetnyi sót és a citrom reszelt héját beledolgozzuk. Nagyon jól összedagasztjuk. Kétfelé vesszük a tésztát, az egyik feléhez kevés tejjel elkevert kakaóport keverünk, és jól átdolgozzuk vele. A sárga részt elnyújtjuk, megszórjuk mazsolával. A barna részt is nyújtjuk, rátesszük a sárga részre, nyújtófával egy kicsit egymásra lapítjuk. Feltekerjük, mint a palacsintát, majd a kizsírozott, zsemlemorzsázott kuglóf sütőbe helyezzük. Letakarva langyos helyen 2 órát pihentetjük. Pihentetés után megkenjük a tetejét tojással, előmelegített sütőben sütjük.

Alternatív elkészítés

A kakaópor helyett, színezhetjük az egyik részt ételszínezővel bármilyen színre.
Kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!