Gyümölcsös kuglóf
Hozzávalók
Gyümölcsös kuglóf
Elkészítés
Elkészítés
Az érett kovászra öntöm a tojásos tejet, az összedarabolt kandírozott gyümölcsöket, az áttört túrót a mazsolát, valamint a citrom héját és begyúrom, akkor jó, ha hólyagos a tészta és elválik az edény falától! Lelisztezem az edény alját, beleteszem a kigömbölyített tésztát és megkenem egy kevés olajjal. Konyharuhával letakarva 30 percet kelesztem.
Ekkor szellőztetés gyanánt újra átgyúrom, majd lisztezett edénybe teszem, megkenem olajjal, lefedem konyharuhával és visszateszem még 30 percet kelni.
Közben egy kuglóf, vagy egy őzgerinc formát kikenek olajjal, és megszórok liszttel. Az érett tésztát belehelyezzük a formába és konyharuhával letakarva további 10 percet pihentetjük.
Majd előmelegített sütőben, kb.: 200 C-on készre sütjük.
Gyümölcsös kuglóf
Hozzávalók
Gyümölcsös kuglóf
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Az érett kovászra öntöm a tojásos tejet, az összedarabolt kandírozott gyümölcsöket, az áttört túrót a mazsolát, valamint a citrom héját és begyúrom, akkor jó, ha hólyagos a tészta és elválik az edény falától! Lelisztezem az edény alját, beleteszem a kigömbölyített tésztát és megkenem egy kevés olajjal. Konyharuhával letakarva 30 percet kelesztem.
Ekkor szellőztetés gyanánt újra átgyúrom, majd lisztezett edénybe teszem, megkenem olajjal, lefedem konyharuhával és visszateszem még 30 percet kelni.
Közben egy kuglóf, vagy egy őzgerinc formát kikenek olajjal, és megszórok liszttel. Az érett tésztát belehelyezzük a formába és konyharuhával letakarva további 10 percet pihentetjük.
Majd előmelegített sütőben, kb.: 200 C-on készre sütjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?