Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyümölcsös kuglóf

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Gyümölcsös kuglóf

50 dkg liszt
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
0,5 dkg só
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
3 db tojássárgája
10 dkg túró
2 dkg kandírozott narancs
2 dkg kandírozott citrom
2 dkg kandírozott ananász
1 dkg mazsola
1 db citrom lereszelt héja
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet átszitáljuk és fellangyosítjuk. A tejet kéz melegre melegítjük (ne legyen meleg, mert akkor leforrázzuk az élesztő gombáinkat és nem fog megkelni a tésztánk!). Az élesztőt egy csipetnyi porcukorral kissé összemorzsolom, majd ráöntöm a tej felét és feloldom benne az élesztőt. A liszt közepébe mélyedést készítek, ide öntöm az élesztős tejet, kevés lisztet húzok a tetejére, s konyharuhával lefedve beteszem a " kelesztőbe". Akkor jó, ha megnő a térfogata, megrepedezik a liszt a tetején, vagy ha benyomom, akkor rugalmatlan a tészta! Közben a maradék tejhez adom a sót, a vajat, a maradék porcukrot és a tojássárgáját. Folyamatos kevergetés mellett feloldom.
Az érett kovászra öntöm a tojásos tejet, az összedarabolt kandírozott gyümölcsöket, az áttört túrót a mazsolát, valamint a citrom héját és begyúrom, akkor jó, ha hólyagos a tészta és elválik az edény falától! Lelisztezem az edény alját, beleteszem a kigömbölyített tésztát és megkenem egy kevés olajjal. Konyharuhával letakarva 30 percet kelesztem.
Ekkor szellőztetés gyanánt újra átgyúrom, majd lisztezett edénybe teszem, megkenem olajjal, lefedem konyharuhával és visszateszem még 30 percet kelni.
Közben egy kuglóf, vagy egy őzgerinc formát kikenek olajjal, és megszórok liszttel. Az érett tésztát belehelyezzük a formába és konyharuhával letakarva további 10 percet pihentetjük.
Majd előmelegített sütőben, kb.: 200 C-on készre sütjük.
Gyümölcsös kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!