Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mini Deák kuglófok

veressandrea receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3052-veressandrea
Mini Deák kuglófok
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kuglófok , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

  • 30 dkg rétesliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 12 dkg margarin
  • 6 dkg porcukor
  • 2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 5 dkg reszelt étcsokoládé
  • 4 tojássárgája
veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt a meleg tejben egy kis porcukorral felfuttatjuk.
Egy tálba a liszthez adjuk a megolvasztott margarint, a vaníliás cukrokat, a maradék porcukrot, a tojások sárgáját, majd a felfutott élesztőt. Alaposan összekavarjuk.
Belereszeljük a csokoládét.
A mini kuglófformákat kikenjük margarinnal. Elosztjuk a 12 mélyedésbe a masszát.
Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Tortarácson hagyjuk kihűlni.

Tálalás

12 db lett belőle.
Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Finom, nem túl édes kuglóf, ami egy pohár tejjel vagy kakaóval kiváló uzsonna vagy reggeli lehet.
Készíthetjük egy nagy kuglóf formában is.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!