Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Fahéjas csiga

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Fahéjas csiga
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Péksütemények , Egyéb sütemények

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A megkenéshez

  • 1 db felvert tojás

Elkészítés

Elkészítés

A tészta hozzávalóit konyhai robotgéppel kb. 5 percig dagasztjuk, majd meleg helyen legalább 40-50 percig kelesztjük. A megkelt tésztát 40x40 cm-es lapra nyújtjuk, megkenjük az 1 evőkanál olvasztott margarinnal, majd egyenletesen megszórjuk a cukor és a fahéjas cukor keverékével. A tésztát feltekerjük, és kb. 2-3 cm-es vastagságú szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, megkenjük a felvert tojással, majd ismét pihentetjük kb. 10-15 percig. Ezután előmelegített sütőben megsütjük.

Alsó és felső sütés: 180°C (Előmelegítve)
sütés: kb. 22 - 25 perc

Lépés leírása

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató