Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Zöldséges-mozzarellás töltött zsömlék

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Zöldséges-mozzarellás töltött zsömlék
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Péksütemények , Egyéb sós tészták

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz

Kelt tésztához

  • 200 ml tej
  • 4 evőkanál olíva olaj
  • 500 g búzaliszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 1 teáskanál méz
  • 2 tojás (közepes méretű)
  • 1 teáskanál só

Töltelékhez

  • 1 üveg aszalt paradicsom (olajos lében)
  • 1 darab kalifornia paprika
  • 2 szál újhagyma
  • 200 g mini mozzarella
  • oregánó levelek

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés

A tésztához a tejet és az olajat meglangyosítjuk. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a tejes keverékkel együtt, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen, letakarva kelni hagyjuk, amíg szemmel láthatóan megnő (kb. 1 óra).

A sütőt előmelegítjük.

A töltelékhez az aszalt paradicsomot, paprikát apró kockára vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. A mozzarella golyókat négybe vágjuk.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd egy 30 cm hosszú hengerré formázzuk. A hengert 12 egyenlő részre osztjuk. Minden részt egy kb. 12 cm átmérőjű kör alakú lappá nyújtunk. A zöldségeket a lapok közepébe helyezzük, a mozzarellát elosztjuk rajtuk, majd oregánóval hintjük.

A tésztát összehajtjuk, a széleket jól összenyomjuk, és cipóvá formázzuk. A cipókat a varrattal lefelé a tepsibe fektetjük, és meleg helyen újra kelni hagyjuk (kb. 20 perc).

Ezután a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve)
Gáz: 4-5. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 18-20 perc

Sütés után a cipókat még melegen tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A sütemény lefagyasztható.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!