Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós táska

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Túrós táska

70 dkg lisztből kelt tészta
50 dkg tehéntúró
15 dkg sütőcukor
1 tojás
10 dkg mazsola
margarin (a tepsi kikenéséhez)
1 tojás (a táskák tetejének kenéséhez)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztát kinyújtjuk, és kockákra vágjuk. 20 db lesz ebből az adagból.
A túrót összekeverjük a tojással, cukorral, mazsolával, és minden négyzet közepére kis halmokat teszünk. A kockák sarkait összefogjuk ellentétes irányból.
A tepsit kikenjük margarinnal, és belerakjuk a túróval megrakott táskákat, egymástól kellő távolságra, hogy legyen hely, ha még tovább terjeszkedik sütés közben. Letakarjuk egy konyharuhával, és kelni hagyjuk, míg a sütőt 150C°-ra melegítjük. Mielőtt a sütőbe tennénk a tepsit, minden táska tetejét megkenjük felvert tojással.
150C°-on sütjük öt percig, majd felvesszük a hőmérsékletet 190C°-ra. Szép rózsaszínőre sütjük. Ha kész pár perc hűlés után kiszedjük a tepsiből, és megszórjuk porcukorral.
Túrós táska Túrós táska Túrós táska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!