Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Ökörszem

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Ökörszem
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Péksütemények , Egyéb sütemények

Hozzávalók

6 darabhoz

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

  • 1 db tojás (M-es)

Díszítéshez

  • 6 szem meggybefőtt
  • porcukor

Elkészítés

Előkészítés:

A kelt tésztát a csomagoláson leírt módon a felhasználás előtt fél órával kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, majd a tésztát újra összetekerjük. A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

Töltelék: A pudingport a cukorral és 50 ml tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk. A forrásban lévő tejhez hozzáadjuk a simára kevert pudingport, majd folyamatos keverés mellett sűrű pudinggá főzzük, és hagyjuk kihűlni.

Tészta: Az összetekert tésztát hat egyenlő részre vágjuk, majd gombóccá formázzuk és a tepsibe helyezzük. A gombócokat egyenként kissé lelapítjuk és mindegyik közepébe egy kisebb mélyedést nyomunk. A pudingos tölteléket púpozva a mélyedésekbe töltjük, majd a tésztát egy felvert tojással megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 18-20 perc

Díszítés: A langyos sütemények tetejére egy-egy szem meggybefőttet teszünk, majd a kihűlt ökörszemet porcukorral díszítjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ízlés szerint készíthetjük Dr. Oetker Kislányfejes Pudinggal is.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!