Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas csiga

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

0,5 kg liszt
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
5 ek. cukor
1 egész tojás
1 ek. méz
5 dkg olvasztott margarin
0,5 tk. só

Töltelékhez:

7 ek. cukor
2 tk. fahéj

Kenéshez:

5 dkg olvasztott margarin
1 dl tej

Tepsi kenéshez:

margarin
liszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy kanál cukorral. A liszthez adjuk a maradék cukrot, a tojást, a mézet, az olvasztott vajat, a sót, a vaníliás cukrot és a felfuttatott élesztőt.
Alaposan kidagasztjuk.
Egy órát meleg helyen kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán elnyújtjuk két részletben. Megkenjük egy kis olajjal a téglalapra kinyújtott tésztát, rászórjuk a tölteléket és feltekerjük.
Kb. 4 cm-es csigákat vágunk le, és kikent tepsiben még 30-45 percet kelesztjük.
Megkenjük olvasztott margarinnal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Amikor kivesszük a sütőből, megkenjük tejjel és letakarjuk konyharuhával.

Tálalás

Kb. 20-25 db csiga lett belőle.

Tárolás

Konyharuhával letakarva célszerű tárolni, hogy ne száradjon meg.
Fahéjas csiga Fahéjas csiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
56 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!