Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Fahéjas csiga

veressandrea receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3052-veressandrea
Fahéjas csiga
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Péksütemények , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Tésztához

  • 0,5 kg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 5 ek. cukor
  • 1 egész tojás
  • 1 ek. méz
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • 0,5 tk. só
  • 1 cs. Dr. Oetker Vanillincukor

Töltelékhez

  • 7 ek. cukor
  • 2 tk. fahéj

Kenéshez

  • 5 dkg olvasztott margarin
  • 1 dl tej

Tepsi kenéshez

  • margarin
  • liszt
veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy kanál cukorral. A liszthez adjuk a maradék cukrot, a tojást, a mézet, az olvasztott vajat, a sót, a vaníliás cukrot és a felfuttatott élesztőt.
Alaposan kidagasztjuk.
Egy órát meleg helyen kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán elnyújtjuk két részletben. Megkenjük egy kis olajjal a téglalapra kinyújtott tésztát, rászórjuk a tölteléket és feltekerjük.
Kb. 4 cm-es csigákat vágunk le, és kikent tepsiben még 30-45 percet kelesztjük.
Megkenjük olvasztott margarinnal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Amikor kivesszük a sütőből, megkenjük tejjel és letakarjuk konyharuhával.

Tálalás

Kb. 20-25 db csiga lett belőle.

Tárolás

Konyharuhával letakarva célszerű tárolni, hogy ne száradjon meg.

Vélemények

FogdMargó

FogdMargó
2015.09.01. | 19:09

Elkészítettem ezt a finomságot, kereszt fiam nagyon örült neki, neki is nagyon ízlett. Köszi a receptet.
mamma53

mamma53
2012.06.22. | 15:02

Andika elkészült a csiga,azonnal fotóztam mert az unokák hamarosan jönnek és gyorsan elfogy!! Nagyon finom lett,ajánlom mindenkinek! :))
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató