Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós batyu

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető

Hozzávalók

Tészta:

1 kg liszt
1 élesztő
2 dl tej
1 kk. só
3 ek. cukor
1 tojás
10 dkg margarin
1 ek. zsír

Töltelék:

75 dkg túró
1 tojás
2 ek. búzadara
1-2 ek. tejföl (ha száraz a túró)
kb. 10 dkg cukor (ízlés szerint)
5-10 dkg mazsola

Lekenni:

1 tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejet langyosra melegítjük, belerakjuk a cukrot és megfuttatjuk benne az élesztőt. A margarint és a zsírt elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sót, az élesztős tejet és a tojást. Lágy tésztát gyúrunk belőle és kelni hagyjuk. A töltelék hozzávalóit összedolgozzuk. Ha megkelt a tészta vékonyra kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk, és minden négyzet közepébe egy-egy teás vagy evőkanál (attól függően mekkora négyzeteket vágtunk) tölteléket teszünk. A tészta sarkait felhajtjuk, jól összenyomjuk. Még csavarni is szoktam rajta, hogy biztosan ne bomoljon ki a batyu. Tojással lekenjük a batyukat és megsütjük.
Túrós batyu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!