Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Túrós batyu

deakevy receptje https://www.sutnijo.hu/profil/2960-deakevy
Túrós batyu
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Péksütemények , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Tészta

  • 1 kg liszt
  • 1 élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 kk. só
  • 3 ek. cukor
  • 1 tojás
  • 10 dkg margarin
  • 1 ek. zsír

Töltelék

  • 75 dkg túró
  • 2 cs. Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 tojás
  • 2 ek. búzadara
  • 1-2 ek. tejföl (ha száraz a túró)
  • kb. 10 dkg cukor (ízlés szerint)
  • 5-10 dkg mazsola

Lekenni

  • 1 tojás
deakevy deakevy receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tejet langyosra melegítjük, belerakjuk a cukrot és megfuttatjuk benne az élesztőt. A margarint és a zsírt elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sót, az élesztős tejet és a tojást. Lágy tésztát gyúrunk belőle és kelni hagyjuk. A töltelék hozzávalóit összedolgozzuk. Ha megkelt a tészta vékonyra kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk, és minden négyzet közepébe egy-egy teás vagy evőkanál (attól függően mekkora négyzeteket vágtunk) tölteléket teszünk. A tészta sarkait felhajtjuk, jól összenyomjuk. Még csavarni is szoktam rajta, hogy biztosan ne bomoljon ki a batyu. Tojással lekenjük a batyukat és megsütjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!