Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Blundel tészta (alaprecept)

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Blundel tésztához:

40 dkg liszt
18 dkg vaj vagy margarin
2 dl tej vagy növényi tej
2,5 dkg élesztő
1 csipet só
6 dkg cukor
1 tojássárgája
0,4 dl olaj
fél rúd vanília ( kikapart belseje)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A szobahőmérsékletű vajat 5 dkg liszttel összedolgozzuk, majd két részre osztva 1-1 fóliába csomagolva ellapítva ( 10x15) a mélyhűtőbe tesszük. A kelt tésztához a lisztet elkeverjük a sóval, vaníliával majd hozzáadjuk az előzőleg meleg cukros tejben felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalóval összegyúrjuk a tésztát. letakarva meleg helyen, fél órát pihentetjük, majd kinyújtjuk minél vékonyabb téglalapra. (30x15)
Az egyik vajlapot a tészta középső harmadára fektetjük, majd hajtogatjuk a tésztát először szemre három felé osztva a tésztát, bal harmadot a középső részre majd a jobb oldalit is középre ezután a felső részt hajtjuk kb. a közepére és az alsó résszel betakarjuk, hogy egy szép" kockát" kapjunk. Fél óra pihi következik. Ezután megismételjük az előző munkafolyamatot (vajlap- hajtogatás-fél óra pihi) majd harmadszor is áthajtogatjuk. Hagyjuk fél órát kelni meleg helyen.

Tálalás

Kakaós csigához, búrkiflihez használhatjuk a tésztát.
Blundel tészta (alaprecept)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!