Császárzsemle
Hozzávalók
Császárzsemle
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Elkészítés
Egy tálba öntjük a liszteket, a felfutott élesztőt, a sót, a krumplit, a tejfölt, az olvasztott margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületre borítjuk a megkelt tésztát, amit 8 részre vágunk.
Kicsit átgyúrjuk, majd kb. 20-25 cm hosszú rudakat sodrunk belőle.
A rudakra csomót kötünk, majd a felül kijövő véget alul bedugjuk, majd az alul kijövőt pedig felül a közepébe dugjuk.
Egy egész tojást kicsit felverünk 2 evőkanál vízzel, megkenjük vele a zsemléket.
Megszórjuk a lenmaggal.
Hideg sütőbe toljuk, 170 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve meglocsoljuk tejjel, letakarjuk egy konyharuhával és hagyjuk 10 percet átgőzölni.
Tálalás
Tárolás
Császárzsemle
Hozzávalók
Császárzsemle
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Egy tálba öntjük a liszteket, a felfutott élesztőt, a sót, a krumplit, a tejfölt, az olvasztott margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületre borítjuk a megkelt tésztát, amit 8 részre vágunk.
Kicsit átgyúrjuk, majd kb. 20-25 cm hosszú rudakat sodrunk belőle.
A rudakra csomót kötünk, majd a felül kijövő véget alul bedugjuk, majd az alul kijövőt pedig felül a közepébe dugjuk.
Egy egész tojást kicsit felverünk 2 evőkanál vízzel, megkenjük vele a zsemléket.
Megszórjuk a lenmaggal.
Hideg sütőbe toljuk, 170 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve meglocsoljuk tejjel, letakarjuk egy konyharuhával és hagyjuk 10 percet átgőzölni.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?