Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Császárzsemle

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Császárzsemle

50 dkg liszt (fele sima, fele rétes)
1 db főtt, áttört krumpli (kb. 13 dkg)
2,5 dkg friss élesztő
2 evőkanál olvasztott margarin
2 evőkanál tejföl
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só (púpozott)
2 dl tej

Kenéshez:

1 tojás
2 evőkanál víz
0,3 dl tej

Szóráshoz:

2 teáskanál lenmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben a cukorral.
Egy tálba öntjük a liszteket, a felfutott élesztőt, a sót, a krumplit, a tejfölt, az olvasztott margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületre borítjuk a megkelt tésztát, amit 8 részre vágunk.
Kicsit átgyúrjuk, majd kb. 20-25 cm hosszú rudakat sodrunk belőle.
A rudakra csomót kötünk, majd a felül kijövő véget alul bedugjuk, majd az alul kijövőt pedig felül a közepébe dugjuk.
Egy egész tojást kicsit felverünk 2 evőkanál vízzel, megkenjük vele a zsemléket.
Megszórjuk a lenmaggal.
Hideg sütőbe toljuk, 170 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve meglocsoljuk tejjel, letakarjuk egy konyharuhával és hagyjuk 10 percet átgőzölni.

Tálalás

8 db zsemle

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.
Császárzsemle Császárzsemle Császárzsemle

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!