Bagel
Hozzávalók
Bagel
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
Tegyük egy tálba a lisztet, sót majd adjuk hozzá a tojásos masszát és jól gyúrjuk össze, dagasszuk simára. Majd konyharuhával letakarva 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán 12 egyenlő részre osztjuk, kissé gömbölyítjük őket és 10 percig pihentetjük.
A tészták közepét két hüvelyek ujjunkkal lyukasszuk át, majd körbe-körbe forgatva a tésztákat, szépen tágítsuk ki a lyukat a közepükben. A lyukak pihentetés közben kicsit összeszűkülnek, így egy kicsit nagyra készítsük őket.
Kissé benedvesített konyharuhával takarjuk le őket és 30 percig hagyjuk kelni.
Egy lábosba tegyünk fel vizet forrni, adjunk hozzá 40-50 g nádcukrot. (elhagyható)
A megkelt tésztákat ebben főzzük oldalanként 15-20 másodpercig. Itt arra kell figyelnünk, hogy az az oldala, amelyik kelesztés közben lefelé volt, azaz oldala legyen felül fürösztés közben, így ugyan úgy az alsó része fog a tepsire kerülni, ahogy az asztalon is voltak. 15-20 másodperc után fordítsuk meg a vízben, majd egy szűrőkanállal emeljük ki és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Szórjuk meg magvakkal, szezámmag, lenmag, napraforgó, mák, ki mivel szeretné, 200 fokra előmelegített sütőben 14-16 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Bagel
Hozzávalók
Bagel
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Tegyük egy tálba a lisztet, sót majd adjuk hozzá a tojásos masszát és jól gyúrjuk össze, dagasszuk simára. Majd konyharuhával letakarva 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán 12 egyenlő részre osztjuk, kissé gömbölyítjük őket és 10 percig pihentetjük.
A tészták közepét két hüvelyek ujjunkkal lyukasszuk át, majd körbe-körbe forgatva a tésztákat, szépen tágítsuk ki a lyukat a közepükben. A lyukak pihentetés közben kicsit összeszűkülnek, így egy kicsit nagyra készítsük őket.
Kissé benedvesített konyharuhával takarjuk le őket és 30 percig hagyjuk kelni.
Egy lábosba tegyünk fel vizet forrni, adjunk hozzá 40-50 g nádcukrot. (elhagyható)
A megkelt tésztákat ebben főzzük oldalanként 15-20 másodpercig. Itt arra kell figyelnünk, hogy az az oldala, amelyik kelesztés közben lefelé volt, azaz oldala legyen felül fürösztés közben, így ugyan úgy az alsó része fog a tepsire kerülni, ahogy az asztalon is voltak. 15-20 másodperc után fordítsuk meg a vízben, majd egy szűrőkanállal emeljük ki és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Szórjuk meg magvakkal, szezámmag, lenmag, napraforgó, mák, ki mivel szeretné, 200 fokra előmelegített sütőben 14-16 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?