Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bagel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Bagel

720 g liszt
3.5 g só
24 g nádcukor
1 teáskanál étolaj
12 g vaj
1 db tojás
3.5 dl víz
2,5 g élesztő

Tetejére:

szezámmag
lenmag
napraforgó
mák
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Tegyük egy tálba a tojást, a nádcukrot, az élesztőt és 100 ml vizet. Keverjük el csomómentesre, majd adjuk hozzá az olajat és a vajat. (ezt én megolvasztottam kicsit)
Tegyük egy tálba a lisztet, sót majd adjuk hozzá a tojásos masszát és jól gyúrjuk össze, dagasszuk simára. Majd konyharuhával letakarva 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán 12 egyenlő részre osztjuk, kissé gömbölyítjük őket és 10 percig pihentetjük.
A tészták közepét két hüvelyek ujjunkkal lyukasszuk át, majd körbe-körbe forgatva a tésztákat, szépen tágítsuk ki a lyukat a közepükben. A lyukak pihentetés közben kicsit összeszűkülnek, így egy kicsit nagyra készítsük őket.
Kissé benedvesített konyharuhával takarjuk le őket és 30 percig hagyjuk kelni.
Egy lábosba tegyünk fel vizet forrni, adjunk hozzá 40-50 g nádcukrot. (elhagyható)
A megkelt tésztákat ebben főzzük oldalanként 15-20 másodpercig. Itt arra kell figyelnünk, hogy az az oldala, amelyik kelesztés közben lefelé volt, azaz oldala legyen felül fürösztés közben, így ugyan úgy az alsó része fog a tepsire kerülni, ahogy az asztalon is voltak. 15-20 másodperc után fordítsuk meg a vízben, majd egy szűrőkanállal emeljük ki és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Szórjuk meg magvakkal, szezámmag, lenmag, napraforgó, mák, ki mivel szeretné, 200 fokra előmelegített sütőben 14-16 perc alatt szép pirosra sütjük őket.

Tálalás

12 db

Alternatív elkészítés

Attól függően édesnek avagy sósnak szeretnénk vegyünk el a cukorból vagy adjunk hozzá picivel több sót.
Bagel Bagel Bagel Bagel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!