Zabos-magos reggeli zsemle
Hozzávalók
Zabos-magos reggeli zsemle
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés
35*40 cm-es tepsi szilikonos sütőlappal bélelve, vagy kiolajozva.
Elkészítés
A tésztát hengerré sodorjuk, és 8 felé vágjuk. A tésztadarabokból kis gombócokat gyúrunk, és egy fakanál végével lyukakat fúrunk a közepükbe, szilikonos lappal borított tepsire tesszük őket, és letakarva 20 percig pihentetjük.
Egy nagyobb fazékban vizet forralunk.
2-3 zsemlét a lobogó forró vízbe csúsztatunk, 20 másodperc múlva megfordítjuk, ezt a felét is hagyjuk 20 másodpercet főni, majd kiemeljük, lecsepegtetjük, és visszarakjuk a tepsire. Megkenjük a tejjel, megszórjuk a magokkal, és 190 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Már langyosan tehetjük a reggelizőasztalra.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Zabos-magos reggeli zsemle
Hozzávalók
Zabos-magos reggeli zsemle
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
35*40 cm-es tepsi szilikonos sütőlappal bélelve, vagy kiolajozva.
Elkészítés
A tésztát hengerré sodorjuk, és 8 felé vágjuk. A tésztadarabokból kis gombócokat gyúrunk, és egy fakanál végével lyukakat fúrunk a közepükbe, szilikonos lappal borított tepsire tesszük őket, és letakarva 20 percig pihentetjük.
Egy nagyobb fazékban vizet forralunk.
2-3 zsemlét a lobogó forró vízbe csúsztatunk, 20 másodperc múlva megfordítjuk, ezt a felét is hagyjuk 20 másodpercet főni, majd kiemeljük, lecsepegtetjük, és visszarakjuk a tepsire. Megkenjük a tejjel, megszórjuk a magokkal, és 190 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Már langyosan tehetjük a reggelizőasztalra.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?