Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zabos-magos reggeli zsemle

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Zabos-magos reggeli zsemle

15 dkg finomliszt
10 dkg zabpehelyliszt
10 dkg tönkölyliszt (teljes kiőrlésű vagy fehér)
5 dkg durumliszt (vagy rétesliszt)
5 dkg zabpehely
1 tk. só (kb. 1,5 dkg)
1 ek. nádcukor (kb. 3,5 dkg)
3,5 dl meleg víz
1 tk. chia-mag (vagy lenmag)
3 dkg friss élesztő

Tetejére:

tej
lenmag, szezámmag, chia-mag, zabpehely
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

200 fokra előmelegített sütő.
35*40 cm-es tepsi szilikonos sütőlappal bélelve, vagy kiolajozva.

Elkészítés

A liszteket, a zabpelyhet, és a teáskanál magot a sóval elkeverjük. A meleg vízhez adjuk a cukrot, majd az élesztőt belemorzsoljuk, és felfuttatjuk. Hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és géppel, vagy kézzel jól kidagasztjuk a tésztát. Meleg helyen 40-60 percet pihentetjük.
A tésztát hengerré sodorjuk, és 8 felé vágjuk. A tésztadarabokból kis gombócokat gyúrunk, és egy fakanál végével lyukakat fúrunk a közepükbe, szilikonos lappal borított tepsire tesszük őket, és letakarva 20 percig pihentetjük.
Egy nagyobb fazékban vizet forralunk.
2-3 zsemlét a lobogó forró vízbe csúsztatunk, 20 másodperc múlva megfordítjuk, ezt a felét is hagyjuk 20 másodpercet főni, majd kiemeljük, lecsepegtetjük, és visszarakjuk a tepsire. Megkenjük a tejjel, megszórjuk a magokkal, és 190 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Már langyosan tehetjük a reggelizőasztalra.

Tálalás

8 darab

Alternatív elkészítés

Elkészítése a bagel-hez hasonló , bár a lisztek miatt kicsit más lesz a végeredmény. :) A chia-mag más néven az aztékzsálya, chia (ejtsd: csia) mag egészségvédő hatása miatt világszerte egyre népszerűbb, kiváló beltartalmi értékeinek köszönhetően: gazdag omega-3 esszenciális zsírsavakban, antioxidánsokban, rostokban, és sok létfontosságú aminosavban. A benne lévő hatóanyagok kedvezően befolyásolhatják az olyan állapotokat, mint magas vérnyomás, magas koleszterinszint, szívbetegségek, 2-es cukorbetegség, száraz bőr, ekcéma, sebek esetén. Az agy munkáját segíti, enyhítheti a depressziót, javíthatja a koncentrációt. Csökkentheti a fáradékonyságot. A tésztába azért tettem, mert mint a lenmag is, kicsit helyettesíti a tojást, a tészta jobb állagú lesz.
Zabos-magos reggeli zsemle Zabos-magos reggeli zsemle

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!