Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bajor kifli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Bajor kifli

25 dkg rétesliszt
25 dkg sima liszt
2 dl tej
5 dkg friss élesztő
1-2 dl langyos víz
3 ek. olaj
1 tk. só
2 kk. cukor

Kifőzéshez:

5 dkg szódabikarbóna
1 kk. só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval együtt sima, rugalmas tésztát dagasztunk. Letakarva 30 percet kelesztjük, majd 12 részre osztjuk, mindegyikből gombócot formázunk és min. 10 percig állni hagyjuk. A gombócokat egyenként kinyújtjuk és kiflivé formáljuk. Felforralunk 1 l vizet a szódával és a sóval. Nagyobb lapát kanállal a gyöngyöző vízbe engedjük a kifliket, egyszerre csak egyet, és egyszer megfordítva kb. fél percig főzzük. Majd kivesszük és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Éles késsel belevágunk díszítésként. Megszórhatjuk nagyszemű sóval. 30 perc pihentetés után 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütöm, barnára.
Bajor kifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!