Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Diétás pozsonyi kifli

FogdMargó receptje https://www.sutnijo.hu/profil/5693-fogdmargo
Diétás pozsonyi kifli
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Péksütemények , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 1 dl rizstej
  • 1 dkg élesztő
  • 2 dkg méz (vagy édesítőszer)
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só

Töltelék

  • 15 dkg mák
  • 10 dkg alma (vagy körte, vagy diétás házi lekvár)
  • 0,5 db citrom héja
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor

Kenéshez

  • 1 db tojás
FogdMargó FogdMargó receptje

Elkészítés

Előkészítés

Az élesztőt langyos, mézes tejben felfuttatjuk.
A mák tölteléket a diétás lekvárral, mézzel, reszelt citrom héjjal, a vaníliás cukorral elkeverjük.
A tojást kettéválasztjuk, egyik bögrébe a sárgáját, másikba a fehérjét tesszük. Kicsit felverjük, hogy könnyebb legyen a kenés.

A lisztet a csipet sóval, a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzátesszük a tojást, és a felfuttatott élesztőt. Alaposan kidolgozzuk, majd pihentetjük, míg a máktöltelék elkészül.
Alig lisztezett gyúródeszkán, lisztezés nélkül kinyújtjuk kb. 40*45 cm téglalapra, amit kb. 6*6 cm kockákra felszabdalunk. Ebbe tesszük a mákot, (kis hengerré alakítva tesszük a tészta közepére) majd feltekerjük, a végeket összenyomva kifli formákat készítünk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a tojássárgájával, majd pihentetjük. Mikor kicsit megszikkadt a sárgája, illetve bemelegedett a sütő, megkenjük tojásfehérjével. Előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 20 percig sütjük.

Tálalás

48-50 db lett belőle.

Tárolás

Szobahőmérsékleten, konyharuhával letakarva sokáig eláll.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Mindenki olyan diétás lekvárt használjon, ami van otthon, vagy amit szeretnek. Én a nyáron készített lekváromat használtam, mivel édesszájúak vagyunk, ezért kellett mézzel édesítenem.
Lehet, hogy szükséges még egy kevés édesítőszer, vagy 1 kevés mézet is tehetünk bele.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!