Diétás pozsonyi kifli
Hozzávalók
Diétás pozsonyi kifli
Töltelék:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés
A mák tölteléket a diétás lekvárral, mézzel, reszelt citrom héjjal, a vaníliás cukorral elkeverjük.
A tojást kettéválasztjuk, egyik bögrébe a sárgáját, másikba a fehérjét tesszük. Kicsit felverjük, hogy könnyebb legyen a kenés.
Elkészítés
Alig lisztezett gyúródeszkán, lisztezés nélkül kinyújtjuk kb. 40*45 cm téglalapra, amit kb. 6*6 cm kockákra felszabdalunk. Ebbe tesszük a mákot, (kis hengerré alakítva tesszük a tészta közepére) majd feltekerjük, a végeket összenyomva kifli formákat készítünk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a tojássárgájával, majd pihentetjük. Mikor kicsit megszikkadt a sárgája, illetve bemelegedett a sütő, megkenjük tojásfehérjével. Előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 20 percig sütjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Lehet, hogy szükséges még egy kevés édesítőszer, vagy 1 kevés mézet is tehetünk bele.
Diétás pozsonyi kifli
Hozzávalók
Diétás pozsonyi kifli
Töltelék:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A mák tölteléket a diétás lekvárral, mézzel, reszelt citrom héjjal, a vaníliás cukorral elkeverjük.
A tojást kettéválasztjuk, egyik bögrébe a sárgáját, másikba a fehérjét tesszük. Kicsit felverjük, hogy könnyebb legyen a kenés.
Elkészítés
Alig lisztezett gyúródeszkán, lisztezés nélkül kinyújtjuk kb. 40*45 cm téglalapra, amit kb. 6*6 cm kockákra felszabdalunk. Ebbe tesszük a mákot, (kis hengerré alakítva tesszük a tészta közepére) majd feltekerjük, a végeket összenyomva kifli formákat készítünk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a tojássárgájával, majd pihentetjük. Mikor kicsit megszikkadt a sárgája, illetve bemelegedett a sütő, megkenjük tojásfehérjével. Előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 20 percig sütjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Lehet, hogy szükséges még egy kevés édesítőszer, vagy 1 kevés mézet is tehetünk bele.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?