Vágott zsemle búzacsírával
Hozzávalók
Vágott zsemle búzacsírával
Elkészítés
Elkészítés
A liszteket nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a búzacsírát, hozzákeverjük a sót, majd a felfutott élesztővel és a langyos vízzel közepesen lágy tésztát dagasztunk. Ha szükséges, pici (1-2 evőkanál) vizet adhatunk még hozzá.
Akkor dagasztottuk ki rendesen a tésztát, ha a felülete fényes és hólyagos.
Miután a tésztát alaposan kidolgoztuk, letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
Míg a tészta kel, addig a sütőt előmelegítjük 200 fokra, ha hagyományos gázsütőt használunk, akkor bepárásítjuk úgy, hogy alulra behelyezünk egy edényt vízzel. Én egy mélyebb tepsit szoktam betenni, amibe legalább fél liter vizet öntök. Így nem csak bepárásítom a sütőt, de az alsó tepsi miatt, nem sül túl az aljuk a zsemléknek.
A párásítástól szép magasak lesznek a zsemlék, nem laposodnak el.
A kelesztést követően, a tésztát gyengéden újra átdolgozzuk, majd nyolc egyenlő részre osztjuk.
Mindegyikből egy-egy szép gombócot formálunk és sütőpapírral bélelt, sütőlemezre sorakoztatjuk őket.
Tiszta ruhával letakarva, langyos helyen, ismét duplájára kelesztjük, majd a tetejüket sütés előtt, éles késsel, kereszt alakban bevágjuk.
Mielőtt betennénk az előmelegített sütőbe, mindegyik tetejét kenjük, vagy spricceljük meg langyos vízzel, majd behelyezve a sütőbe, körülbelül 15-20 perc alatt szép, világos barnára sütjük őket.
Tálalás
Vágott zsemle búzacsírával
Hozzávalók
Vágott zsemle búzacsírával
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A liszteket nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a búzacsírát, hozzákeverjük a sót, majd a felfutott élesztővel és a langyos vízzel közepesen lágy tésztát dagasztunk. Ha szükséges, pici (1-2 evőkanál) vizet adhatunk még hozzá.
Akkor dagasztottuk ki rendesen a tésztát, ha a felülete fényes és hólyagos.
Miután a tésztát alaposan kidolgoztuk, letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
Míg a tészta kel, addig a sütőt előmelegítjük 200 fokra, ha hagyományos gázsütőt használunk, akkor bepárásítjuk úgy, hogy alulra behelyezünk egy edényt vízzel. Én egy mélyebb tepsit szoktam betenni, amibe legalább fél liter vizet öntök. Így nem csak bepárásítom a sütőt, de az alsó tepsi miatt, nem sül túl az aljuk a zsemléknek.
A párásítástól szép magasak lesznek a zsemlék, nem laposodnak el.
A kelesztést követően, a tésztát gyengéden újra átdolgozzuk, majd nyolc egyenlő részre osztjuk.
Mindegyikből egy-egy szép gombócot formálunk és sütőpapírral bélelt, sütőlemezre sorakoztatjuk őket.
Tiszta ruhával letakarva, langyos helyen, ismét duplájára kelesztjük, majd a tetejüket sütés előtt, éles késsel, kereszt alakban bevágjuk.
Mielőtt betennénk az előmelegített sütőbe, mindegyik tetejét kenjük, vagy spricceljük meg langyos vízzel, majd behelyezve a sütőbe, körülbelül 15-20 perc alatt szép, világos barnára sütjük őket.
Tálalás
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?