Töltött hamburger
Hozzávalók
Bucik/tésztához:
Húshoz:
Tetejére:
Töltelék lehet:
Elkészítés
Elkészítés
A tészta hozzávalóit a szokásos módon bedagasztjuk, majd hagyjuk a duplájára kelni. 6 részre osztjuk, pogácsákat formálunk belőle, majd kör alakúra nyújtjuk. A legjobb méret kb. ha oda képzeljük a közepére egy kisült husit és körülötte még maradt 2 ujjnyi hely. Ha kinyújtottuk a megfelelő méretűre a tésztát a közepére pakoljuk a belevalót: húst, hagymát, sajtot, ketchup stb.,ki mit szeret, de ne sokat, mert különben nem tudjuk összezárni a tésztát. Amikor mindent beletettünk, amit szeretnénk, akkor összecsípjük a tészta átlós "oldalait", majd a hajtással lefelé sütőpapíros tepsibe tesszük. 20 percig hagyjuk pihenni konyharuhával letakarva. A sütőt egy lábas vízzel előmelegítjük (így készül a légkeverés mezei sütőben) 180 fokra. Lekenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal, sajttal ki mivel szeretné vagy hagyhatjuk simán is. S kb. 25-30 perc alatt megsütjük!
Sütés után nem szabad rögtön enni, mert különben nagyon megégetjük a szánkat, mert nagyon meleg. Kicsit ki kell hűteni, ez kb. 15-30 perc!
Tálalás
Töltött hamburger
Hozzávalók
Bucik/tésztához:
Húshoz:
Tetejére:
Töltelék lehet:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tészta hozzávalóit a szokásos módon bedagasztjuk, majd hagyjuk a duplájára kelni. 6 részre osztjuk, pogácsákat formálunk belőle, majd kör alakúra nyújtjuk. A legjobb méret kb. ha oda képzeljük a közepére egy kisült husit és körülötte még maradt 2 ujjnyi hely. Ha kinyújtottuk a megfelelő méretűre a tésztát a közepére pakoljuk a belevalót: húst, hagymát, sajtot, ketchup stb.,ki mit szeret, de ne sokat, mert különben nem tudjuk összezárni a tésztát. Amikor mindent beletettünk, amit szeretnénk, akkor összecsípjük a tészta átlós "oldalait", majd a hajtással lefelé sütőpapíros tepsibe tesszük. 20 percig hagyjuk pihenni konyharuhával letakarva. A sütőt egy lábas vízzel előmelegítjük (így készül a légkeverés mezei sütőben) 180 fokra. Lekenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal, sajttal ki mivel szeretné vagy hagyhatjuk simán is. S kb. 25-30 perc alatt megsütjük!
Sütés után nem szabad rögtön enni, mert különben nagyon megégetjük a szánkat, mert nagyon meleg. Kicsit ki kell hűteni, ez kb. 15-30 perc!
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?