Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Töltött hamburger

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Bucik/tésztához:

3 dkg olaj
17 dkg víz
27 dkg liszt
1 tk. cukor
1 mk. só
2 dkg friss élesztő

Húshoz:

50 dkg hús
1 ek. mustár
3 gerezd fokhagyma zúzott
1 fej aprított vöröshagyma
bors

Tetejére:

tojás
szezámmag
sajt

Töltelék lehet:

szelet sajt
ketchup
mustár
majonéz
hagyma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Először a husit állítjuk össze, mert annak kell állnia, hogy összeérjenek az ízek. A hús hozzávalóit összegyúrjuk alaposan, 6 részre osztjuk, pogácsákat formázunk belőle és alaposan letakarva hűtőbe tesszük legalább 1 órára, de akár előző este is elkészíthetjük. Amikor letelt a legalább 1 óra, kevés olajon kisütjük, vagy sütőben fólia nélkül 180 fokon kisütjük, majd kihűtjük.
A tészta hozzávalóit a szokásos módon bedagasztjuk, majd hagyjuk a duplájára kelni. 6 részre osztjuk, pogácsákat formálunk belőle, majd kör alakúra nyújtjuk. A legjobb méret kb. ha oda képzeljük a közepére egy kisült husit és körülötte még maradt 2 ujjnyi hely. Ha kinyújtottuk a megfelelő méretűre a tésztát a közepére pakoljuk a belevalót: húst, hagymát, sajtot, ketchup stb.,ki mit szeret, de ne sokat, mert különben nem tudjuk összezárni a tésztát. Amikor mindent beletettünk, amit szeretnénk, akkor összecsípjük a tészta átlós "oldalait", majd a hajtással lefelé sütőpapíros tepsibe tesszük. 20 percig hagyjuk pihenni konyharuhával letakarva. A sütőt egy lábas vízzel előmelegítjük (így készül a légkeverés mezei sütőben) 180 fokra. Lekenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal, sajttal ki mivel szeretné vagy hagyhatjuk simán is. S kb. 25-30 perc alatt megsütjük!
Sütés után nem szabad rögtön enni, mert különben nagyon megégetjük a szánkat, mert nagyon meleg. Kicsit ki kell hűteni, ez kb. 15-30 perc!

Tálalás

6 db
Töltött hamburger Töltött hamburger

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!