Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bagel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Bagel

35 dkg liszt
1 kk. só
2 dkg cukor
1 tk. olaj
6 g margarin
1 db tojás
2 dl víz
2 dkg friss élesztő

Tetejére:

magok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Egy tálba keverjük össze a tojást, cukrot, élesztőt és fél dl vizet, alaposan keverjük össze. Egy másik tálba a lisztet, sót, majd a tojásos keveréket, majd a maradék vizet és alaposan összegyúrjuk. 40 percig letakarva kelesztjük. Majd 6 db-ra osztjuk, gömbölyítjük és újra 10 percig pihentetjük. A közepét ujjunkkal kilyukasztjuk, majd körbe forgatva tágítsuk ki a lyukat. Kicsit nagyobbra, mint szeretnénk, mert kelés közben úgyis össze fog kicsit nőni. Kissé vizes konyharuhával letakarjuk, és fél órát pihentetjük. Egy edénybe forraljunk vizet 50 g cukorral. A megkelt tésztát oldalanként fél percig főzzük. Úgy kell, hogy az az oldala, ami kelesztés közben lefelé volt, az legyen felül fürösztés közben először, így majd ugyanaz az alsó része fog a tepsire kerülni, ahogy az asztalon volt. Szűrőkanállal szedjük ki sütőpapíros tepsire. Szórjuk meg magokkal. Majd 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Rácsra tesszük hűlni.
Bagel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!