Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos pogácsàim

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

70 dkg liszt vegyesen
1,5 dl tej
5 dkg élesztő
1 kis pohár tejföl
25 dkg margarin
1 e.k. só
pici cukor
1 tojás sárgája
reszelt sajt

Tetejére:

reszelt sajt
1 tojás fehérje
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben pici cukorral, majd a kimért liszttel, felolvasztott margarinnal, tojás sárgájával, a tejföllel, sóval, a sajttal összedolgozzuk. 1 órán át pihentetjük meleg helyen.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, s közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Tepsibe tesszük, megkenjük a tojás fehérjével és rászórjuk a sajtot.
Előmelegített sütőben 180 fokon (légkeverèses) 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Sajtos pogácsàim

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
59 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!