Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Finom pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

1 kg liszt
30 dkg zsír
5 dk g élesztő
2 db tojássárgája
1 evőkanál só
10 dkg reszelt sajt
2 dl tejföl
kevés tej
pici cukor

Tetejére:

tojásfehérje
reszelt sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt kevés tejben, kb. 0,5 dl cukorral megfuttatjuk. A liszttel elkeverjük a sót, összemorzsoljuk a fagyos zsírral, belekeverjük a reszelt sajtot, tojások sárgáját, és a megfuttatott élesztőt. Ha szükséges, még egy kevés tejet hozzáöntve alaposan összegyúrjuk, kinyújtjuk, hajtogatjuk, és fél órát pihentetjük. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük, majd ujjnyi vastagra nyújtva, közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tetejét kissé felvert tojásfehérjével megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben, 180:-200 fokon megsütjük.

Tálalás

kb: 65 db

Tárolás

Konyharuhával letakarva.
Finom pogácsa Finom pogácsa Finom pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
43 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!