Finom pogácsa
Hozzávalók
Tésztához:
1 kg liszt
30 dkg zsír
5 dk g élesztő
2 db tojássárgája
1 evőkanál só
10 dkg reszelt sajt
2 dl tejföl
kevés tej
pici cukor
Tetejére:
tojásfehérje
reszelt sajt
Elkészítés
Elkészítés
Az élesztőt kevés tejben, kb. 0,5 dl cukorral megfuttatjuk. A liszttel elkeverjük a sót, összemorzsoljuk a fagyos zsírral, belekeverjük a reszelt sajtot, tojások sárgáját, és a megfuttatott élesztőt. Ha szükséges, még egy kevés tejet hozzáöntve alaposan összegyúrjuk, kinyújtjuk, hajtogatjuk, és fél órát pihentetjük. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük, majd ujjnyi vastagra nyújtva, közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tetejét kissé felvert tojásfehérjével megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben, 180:-200 fokon megsütjük.
Tálalás
kb: 65 db
Tárolás
Konyharuhával letakarva.
Kedvencnek jelölöm
Finom pogácsa
Hozzávalók
Tésztához:
1 kg liszt
30 dkg zsír
5 dk g élesztő
2 db tojássárgája
1 evőkanál só
10 dkg reszelt sajt
2 dl tejföl
kevés tej
pici cukor
Tetejére:
tojásfehérje
reszelt sajt
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Az élesztőt kevés tejben, kb. 0,5 dl cukorral megfuttatjuk. A liszttel elkeverjük a sót, összemorzsoljuk a fagyos zsírral, belekeverjük a reszelt sajtot, tojások sárgáját, és a megfuttatott élesztőt. Ha szükséges, még egy kevés tejet hozzáöntve alaposan összegyúrjuk, kinyújtjuk, hajtogatjuk, és fél órát pihentetjük. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük, majd ujjnyi vastagra nyújtva, közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tetejét kissé felvert tojásfehérjével megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben, 180:-200 fokon megsütjük.
Tálalás
kb: 65 db
Tárolás
Konyharuhával letakarva.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?