Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szederlekvár almával, sztíviával

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Szederlekvár almával, sztíviával

60 dkg feketeszeder
50 dkg alma (reszelve)
3 kávéskanál vanília aroma
1 kávéskanál gyömbér por
1/2 citrom leve
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A fekete szedret alaposan megmostam/több vízben, szűrőn át, folyóvízben/ utána turmixoltam, és szűrőn átnyomkodtam, pár csepp citromlével segítettem, hogy csak a mag maradjon a szűrőben. Mag nélkül mértem le, és hozzáadtam, az apró lyukú reszelőn lereszelt almát, 3-4 perc forrás után az alma is szétesett. Hozzátettem a vanília aromát, a gyömbér port, és a Sztíviás befőzőcukrot kb. 3 percig zubogva főztem, majd a nátrium benzoáttal kiöblített, szárazra csurgatott üvegekbe raktam. 5 percre fejre állítottam, és száraz dunsztba tettem, amit most szedtem csak ki. 4 db kis üveggel lett.

Alternatív elkészítés

Én már tavaly is raktam el szedret almával, csak nem Sztíviával. Az nekünk nagyon ízlett. Aki nem cukros, cukorral is elkészítheti.
Szederlekvár almával, sztíviával

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!