Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Sárgabarack-Őszibarack lekvár

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

6 db 200 ml-es üveghez

  • 400 g sárgabarack (előkészítve mérjük le)
  • 300 g őszibarack (előkészítve mérjük le)
  • 200 ml multivitaminos gyümölcslé
  • 2 csapott teáskanál (10 g) Dr. Oetker Citromsav
  • 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
  • 350 g cukor

Elkészítés

Előkészítés

Az őszibarackot és a sárgabarackot megmossuk, a magházat eltávolítjuk, majd apró kockákra vágjuk. Az őszibarackból 300 g-ot, a sárgabarackból 400 g-ot kimérünk. A multivitamin gyümölcsléből 200 ml-t kimérünk.

Elkészítés

A gyümölcsöket, a gyümölcslét és a citromsavat egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a kimért cukrot és a dzsemfixet, majd jól elkeverjük. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A főzés után adhatunk 2 evőkanál málnapálinkát is a lekvárhoz.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!