Fűszeres ribizlis szilvalekvár
Hozzávalók
600 g szilva (előkészítve mérjük le)
600 g átpasszírozott piros ribizli (előkészítve mérjük le)
350 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
1 csapott kávéskanál fahéj
Elkészítés
Előkészítés:
A szilvát megmossuk, a magját eltávolítjuk és apró darabokra vágjuk. Kimérünk 600 g-ot és pépesítjük. A ribizlit megmossuk, a szárát eltávolítjuk és pépesítjük. Egy szűrőn keresztül átpasszírozzuk, és 600 g–ot kimérünk.
Elkészítés:
A gyümölcspürét, a kimért cukrot, fahéjat és a dzsemfixet egy főzőedénybe öntjük. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Kedvencnek jelölöm
Fűszeres ribizlis szilvalekvár
Hozzávalók
kb. 7 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
600 g szilva (előkészítve mérjük le)
600 g átpasszírozott piros ribizli (előkészítve mérjük le)
350 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
1 csapott kávéskanál fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A szilvát megmossuk, a magját eltávolítjuk és apró darabokra vágjuk. Kimérünk 600 g-ot és pépesítjük. A ribizlit megmossuk, a szárát eltávolítjuk és pépesítjük. Egy szűrőn keresztül átpasszírozzuk, és 600 g–ot kimérünk.
Elkészítés:
A gyümölcspürét, a kimért cukrot, fahéjat és a dzsemfixet egy főzőedénybe öntjük. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?