Alma-ananász-banán lekvár

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Alma-ananász-banán lekvár
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Gyümölcs variációkból k. lekvárok , Ízesített lekvárok

Hozzávalók

Az elkészítéshez

Elkészítés

A megtisztított gyümölcsöket apróra vágjuk, majd az egészet pépesítjük. Főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a kimért cukrot, dzsemfixet és a bourbon vaníliás cukrot, majd magas fokozaton állandó keverés mellett felforraljuk, forrás után 3 percig zubogva forrni hagyjuk (keverés mellett). Ha szükséges a habot eltávolítjuk. Az előkészített üvegeket peremig töltjük, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejre állítjuk.

Tálalás

Kb. 5-6 db 200 ml-es üveghez

Javaslatok, alternatív elkészítés

A kész lekvár a banán miatt egy idő után megbarnul, így hosszú ideig ne tároljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató