Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Krémes eper-banándzsem gyerekeknek

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Krémes eper-banándzsem gyerekeknek
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Gyümölcs variációkból k. lekvárok

Hozzávalók

kb. 6 db 200 ml-es üveghez

  • 700 g eper (előkészítve mérjük le)
  • 300 g banán (előkészítve mérjük le)
  • 1 csomag Dr. Oetker Dzsemfix 4:1
  • 250 g cukor

Elkészítés

Előkészítés:

Az eperszemeket mossuk át, majd mérjünk le 700 g-ot. Egy részét apró darabokra vágjuk, másik részét pépesítjük. Hámozzuk meg a banánt, mérjük ki a 300 g-ot, majd ez egészet pépesítjük.

Elkészítés:

A gyümölcsöket, a dzsemfixszel és a kimért cukorral magas fokozaton állandó keverés mellett felforraljuk, majd forrás után 3 percig zubogva forrni hagyjuk (keverés mellett). Ha szükséges a habot eltávolítjuk. Az előkészített üvegeket peremig töltjük, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Használhatunk fagyasztott epret is. A gyümölcsöt felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük ki. A kész dzsemeket száraz, hűvös helyen tároljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!