Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Füge-narancs lekvár

Ancsa9 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/6464-ancsa9
Füge-narancs lekvár
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Gyümölcs variációkból k. lekvárok

Hozzávalók

Ancsa9 Ancsa9 receptje

Elkészítés

Előkészítés

Az üvegeket, nagyon fontos, hogy jól mossuk át. Én hipós vízben elmosogatom, majd kicsi ecetet teszek az öblítős vízbe. Az ecet fertőtlenítő hatású, megöli a gombákat, nem romlik meg a befőtt. Jól szárítsuk ki az üvegeket, mielőtt beletennénk a cseresznyéket érdemes beleszagolni, hogy nincs-e esetleg savanyúság vagy olyan szaga, amit előtte tároltak az üvegbe.

A tisztára mosott fügéket vékonyan felszeleteljük. Száruktól váljunk meg, mert nem puhul meg. A megmosott narancsokat meghámozzuk, a hártyától megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk.
A gyümölcsöket állandóan kevergetve főzzük, ha megpuhultak, hozzáadjuk a citromsavat, addig főzzük, míg nem potyog a fakanálról a végén a nátrium-benzoátot belekeverjük. Az üvegeket papírra tesszük, hogy felvegye a hőt vagy meleg vizes edénybe, mindkét megoldás jó. Merőkanál segítségével először kicsit teszünk az üvegekbe, hogy felvegye a hőt, majd várunk egy picit és teletölthetjük az üvegeket.
Rácsavarjuk a tetejét, majd picit fejtetőre állítjuk, majd száraz dunsztba tesszük őket. 2-3 nap után, ha teljesen kihűlt polcra tehetjük.

Tárolás

Hűvös helyen tárolandó.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!