Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Füge-narancs lekvár

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Füge-narancs lekvár

1 kg füge
3 narancs
1 kávéskanál citromsav
1 kávéskanál Dr. Oetker Tartósítószer
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az üvegeket, nagyon fontos, hogy jól mossuk át. Én hipós vízben elmosogatom, majd kicsi ecetet teszek az öblítős vízbe. Az ecet fertőtlenítő hatású, megöli a gombákat, nem romlik meg a befőtt. Jól szárítsuk ki az üvegeket, mielőtt beletennénk a cseresznyéket érdemes beleszagolni, hogy nincs-e esetleg savanyúság vagy olyan szaga, amit előtte tároltak az üvegbe.

Elkészítés

A tisztára mosott fügéket vékonyan felszeleteljük. Száruktól váljunk meg, mert nem puhul meg. A megmosott narancsokat meghámozzuk, a hártyától megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk.
A gyümölcsöket állandóan kevergetve főzzük, ha megpuhultak, hozzáadjuk a citromsavat, addig főzzük, míg nem potyog a fakanálról a végén a nátrium-benzoátot belekeverjük. Az üvegeket papírra tesszük, hogy felvegye a hőt vagy meleg vizes edénybe, mindkét megoldás jó. Merőkanál segítségével először kicsit teszünk az üvegekbe, hogy felvegye a hőt, majd várunk egy picit és teletölthetjük az üvegeket.
Rácsavarjuk a tetejét, majd picit fejtetőre állítjuk, majd száraz dunsztba tesszük őket. 2-3 nap után, ha teljesen kihűlt polcra tehetjük.

Tárolás

Hűvös helyen tárolandó.
Füge-narancs lekvár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!