Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Margó szederlekvárja

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Margó szederlekvárja

60 dkg fekete szeder
60 dkg reszelt alma
30 dkg fructosum
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Üvegek előkészítése, nátrium-benzoátos vízzel kiöblítve.
Szeder turmixolva, átpasszírozva.
Alma reszelése.

Elkészítés

A magoktól átszűrt szedret, és a lereszelt almát feltettem főzni, kb. 15 perc forrás után beletettem a fruktózt, még 5 percig főztem, majd beletettem az ajándékba kapott dzsemfixet, amit a leirat szerint használtam. Levéve a tűzről még hozzákevertem a vanillincukrot, és üvegekbe raktam. 5 percig tetőre állítottam és száraz dunsztba raktam. Ma vettem ki és a kapott szép címkékkel feliratoztam. Nagyon szépek és finom is lett.

Tálalás

Ebből a menyiségből 2 nagyobb üveg lett.

Tárolás

Hűvös helyen.

Alternatív elkészítés

A pici üvegekbe, alma nélkül készítettem a szederlekvárt, a dzsemfix leirata alapján, az is jól sikerült. Köszönöm, hogy kipróbálhattam ezeket a termékeket, az önök segítségével.
Margó szederlekvárja Margó szederlekvárja Margó szederlekvárja

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!