Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Ananászos kividzsem kókuszreszelékkel

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 7 db 200 ml-es üveghez

  • 500 g ananász (előkészítve, lemérve)
  • 500 g kivi (előkészítve, lemérve)
  • 40 g kókuszreszelék
  • 1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 2:1

Elkészítés

Előkészítés

Az ananászt meghámozzuk, a torzsát eltávolítjuk, apró kockára vágjuk, majd 500 g-ot kimérünk. A kivit meghámozzuk, apró kockára vágjuk, majd 500 g-ot kimérünk.

Elkészítés

Egy főzőedényben a gyümölcsöket, kókuszreszeléket, a befőzőcukrot jól összekeverjük. Az egészet állandó kevergetés mellett nagy lángon felforraljuk, majd továbbra is keverve legalább 3 percig forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A dzsem állagának ellenőrzéséhez, tegyünk egy kis tányérra 1-2 evőkanálnyit, majd hagyjuk kihűlni. Ha szilárdabb dzsemet szeretnénk, akkor adjunk 1 tasak Dr. Oetker Citromsavat a forró masszához.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!