Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Aranyló sárgabarack dzsem

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 6 db 200 ml-es üveghez

  • 1100 g sárgabarack (előkészítve, lemérve)
  • 150 ml almalé (szűrt, 100%-os)
  • 350 g cukor (nádcukor, gyümölcscukor, szorbit, vagy 25 ml folyékony édesítőszer)
  • 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1

Elkészítés

Előkészítés

A sárgabarackot megmossuk, a magházat eltávolítjuk, és apróra szeleteljük. Kimérünk 1100 gramm sárgabarackot, illetve 150 ml almalevet.

Elkészítés

A gyümölcsöt és az almalevet egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a kimért cukrot és a dzsemfixet. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A zselépróbához, 1-2 teáskanálnyi forró masszát tegyünk egy kistányérra és hagyjuk kihűlni. Ha szilárdabb állagú lekvárt szeretnénk, adjunk a lekvárhoz 5 g Dr. Oetker Citromsavat.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!