Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Levendulás őszibarack lekvár

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Levendulás őszibarack lekvár

1,2 kg őszibarack (előkészítve mérjük le)
35 dkg cukor
8-10 ág levendulavirág
1 db citrom
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A barackot megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk és botmixerrel pürésítjük. Főzőedénybe tesszük. A dzsemfixet 2 evőkanál cukorral elkeverjük, majd a gyümölcshöz adjuk, hozzáadjuk a levendula virágokat , a citrom levét és folytonos keverés közben felforraljuk. A maradék cukrot is hozzáadjuk és 5-6 percig forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről és a lekvárt azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk és negyed órára fejjel lefelé állítjuk.

Tálalás

Kaláccsal a legfinomabb.... :)
Levendulás őszibarack lekvár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!