Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Áfonyadzsem

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Áfonyadzsem

4 kg friss vagy 20 dkg szárított áfonya
1 l víz
fél l fanyar vörösbor
40 dkg cukor
üvegenként késhegynyi szalicil
1 db narancs és 1 db citrom lehámozott héja
4 dkg őrölt fahéj
10 db szegfűszeg megőrölve
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Ha friss gyümölcsből készítjük el, akkor csak a tökéletesen ép bogyókat használjuk fel. A vízhez hozzáöntjük a vörösbort és a cukrot, majd cukorszirupot főzünk belőle. A kész cukorszirupba tesszük bele az áfonyát, majd az őrölt szegfűszeget és végül a narancs és citrom lehámozott haját. Összefőzzük, addig ameddig besűrűsödik, ezután forrón előmelegített üvegekbe töltjük, mindegyiknek a tetejére egy késhegynyi szalicilt teszünk, majd lezárjuk. Végül száraz dunsztba tesszük másnapig.
Aki szereti a különleges ízeket, annak nagyin ízleni fog!
Áfonyadzsem

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!