Bodzás eperdzsem

Barbi29 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3030-barbi29
Bodzás eperdzsem
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Ízesített lekvárok

Hozzávalók

  • 2 kg cukor
  • 6 tányér bodzavirág
  • 2 citrom felkarikázva + 2 dl citromlé
  • 2 l tisztított víz
  • 6 kg eper
Barbi29 Barbi29 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A cukrot egy tálban felöntjük a vízzel. Beletesszük a felkarikázott citromot és a bodzatányérokat, majd lefedve, két napra a hűtőbe tesszük.
Akkor kidobjuk belőle a bodzát és a citromot, és rajta lévő vizet megtisztítjuk a virágmaradványoktól.
Egy nagyobb lábosban vagy fazékban összekeverjük a megmosott eper felével, és újabb 12 órára a hűtőbe kerül.
Ezt követően az egészet felfőzzük annyira, hogy a dzsem kitisztuljon, és elfőjön a habja.
Végül beletesszük az egész eperszemeket (ezeket előzetesen kiválogatjuk, a kicsi és közepes méretűek a legmegfelelőbbek) és a citromlét, majd néhány percnyi főzés után az előzetesen kiforrázott üvegekbe merjük, és légmentesen lezárjuk.

Vélemények

imdanci

imdanci
2013.11.07. | 20:19

Nem is gondoltam volna, hogy ennyire jól kiegészítik egymást a bodza és az eper, remek lett a végeredmény, azóta több süteményhez használom, piskótatekercs töltelékébe, vajas pirítósra vagy csak egy csokis muffin tetejére locsolom :).
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató