Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Bodzás eperdzsem

Barbi29 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3030-barbi29
Bodzás eperdzsem
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Ízesített lekvárok

Hozzávalók

  • 2 kg cukor
  • 6 tányér bodzavirág
  • 2 citrom felkarikázva + 2 dl citromlé
  • 2 l tisztított víz
  • 6 kg eper
Barbi29 Barbi29 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A cukrot egy tálban felöntjük a vízzel. Beletesszük a felkarikázott citromot és a bodzatányérokat, majd lefedve, két napra a hűtőbe tesszük.
Akkor kidobjuk belőle a bodzát és a citromot, és rajta lévő vizet megtisztítjuk a virágmaradványoktól.
Egy nagyobb lábosban vagy fazékban összekeverjük a megmosott eper felével, és újabb 12 órára a hűtőbe kerül.
Ezt követően az egészet felfőzzük annyira, hogy a dzsem kitisztuljon, és elfőjön a habja.
Végül beletesszük az egész eperszemeket (ezeket előzetesen kiválogatjuk, a kicsi és közepes méretűek a legmegfelelőbbek) és a citromlét, majd néhány percnyi főzés után az előzetesen kiforrázott üvegekbe merjük, és légmentesen lezárjuk.

Vélemények

imdanci

imdanci
2013.11.07. | 20:19

Nem is gondoltam volna, hogy ennyire jól kiegészítik egymást a bodza és az eper, remek lett a végeredmény, azóta több süteményhez használom, piskótatekercs töltelékébe, vajas pirítósra vagy csak egy csokis muffin tetejére locsolom :).
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!