Bodzás eperdzsem
Hozzávalók
Bodzás eperdzsem
Elkészítés
Elkészítés
Akkor kidobjuk belőle a bodzát és a citromot, és rajta lévő vizet megtisztítjuk a virágmaradványoktól.
Egy nagyobb lábosban vagy fazékban összekeverjük a megmosott eper felével, és újabb 12 órára a hűtőbe kerül.
Ezt követően az egészet felfőzzük annyira, hogy a dzsem kitisztuljon, és elfőjön a habja.
Végül beletesszük az egész eperszemeket (ezeket előzetesen kiválogatjuk, a kicsi és közepes méretűek a legmegfelelőbbek) és a citromlét, majd néhány percnyi főzés után az előzetesen kiforrázott üvegekbe merjük, és légmentesen lezárjuk.
Bodzás eperdzsem
Hozzávalók
Bodzás eperdzsem
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Akkor kidobjuk belőle a bodzát és a citromot, és rajta lévő vizet megtisztítjuk a virágmaradványoktól.
Egy nagyobb lábosban vagy fazékban összekeverjük a megmosott eper felével, és újabb 12 órára a hűtőbe kerül.
Ezt követően az egészet felfőzzük annyira, hogy a dzsem kitisztuljon, és elfőjön a habja.
Végül beletesszük az egész eperszemeket (ezeket előzetesen kiválogatjuk, a kicsi és közepes méretűek a legmegfelelőbbek) és a citromlét, majd néhány percnyi főzés után az előzetesen kiforrázott üvegekbe merjük, és légmentesen lezárjuk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?