Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Levendulás sárgabarack lekvár

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Levendulás sárgabarack lekvár

1,5 kg jó érett sárgabarack
300 g kristálycukor
1 evőkanál szárított morzsolt levendula, vagy 8-10 szál szárított levendula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A barackokat mosom, kimagozom. Az eredeti recept szerint turmixolom, de mi szeretjük a darabos lekvárt, így nem tettem. Azonnal a lábosba öntöm, és hozzáadom a cukorral elkevert dzsemfixet és a levendulát. Néha megkevergetve megvárjuk, hogy felforrjon, majd 1-2 perc forralás után lezárom a tüzet és gyorsan az előkészített és alaposan forró víz alatt elmosott üvegekbe töltöm. Száraz dunsztba teszem. Ha félsz a levendulától, ne főzd bele, csak egy két száras virágot szúrj az üveges lekvárba, és így zárd le. Két, három hét alatt átveszi az aromáját.
Levendulás sárgabarack lekvár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!