Birsalmasajt

MARCSULA receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9097-marcsula
Birsalmasajt
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Ízesített lekvárok

Hozzávalók

  • 3-4 kg birsalma
  • cukor mennyisége attól függ, hogy mennyi lepasszírozott tiszta gyümölcs súlya 80 dkg- 1 kg, kilónként.
  • Dióbél tetszőleges mennyiségű
MARCSULA MARCSULA receptje

Elkészítés

Elkészítés

A birsalmákat megmossuk jó alaposan, majd felvágjuk és éppen csak a magházát távolítjuk el, majd felkockázzuk és feltesszük vízzel főzni, ha megpuhult lepasszírozzuk kézi passzírozón. Amennyi a tiszta súlya attól függően, hogy mennyire volt érett 80 dkg vagy 1 kg cukrot adunk hozzá és újra felfőzzük. Forrástól számítva 1 órát főzzük állandóan kevergetve. Kistányért vízzel kiöblítünk és kiveszünk a masszából egy keveset, ha már nem folyik szét, akkor jó. Ekkor hozzákeverjük a dióbelet és hideg vízzel kiöblített tányérokra tesszük. 1 napot így hagyjuk száradni, majd kivesszük a tányérokból és tovább szárítjuk, majd szellős helyen tároljuk.

Tálalás

Sokáig eláll, nagyon finom téli csemege.

Vélemények

MARCSULA

MARCSULA
2014.11.11. | 10:06

Jó nagy adagot készítettem az idén is!Családom nagyon szereti ki diósan ,van aki anélkül!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató