Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Birsalmasajt

MARCSULA receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9097-marcsula
Birsalmasajt
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Ízesített lekvárok

Hozzávalók

  • 3-4 kg birsalma
  • cukor mennyisége attól függ, hogy mennyi lepasszírozott tiszta gyümölcs súlya 80 dkg- 1 kg, kilónként.
  • Dióbél tetszőleges mennyiségű
MARCSULA MARCSULA receptje

Elkészítés

Elkészítés

A birsalmákat megmossuk jó alaposan, majd felvágjuk és éppen csak a magházát távolítjuk el, majd felkockázzuk és feltesszük vízzel főzni, ha megpuhult lepasszírozzuk kézi passzírozón. Amennyi a tiszta súlya attól függően, hogy mennyire volt érett 80 dkg vagy 1 kg cukrot adunk hozzá és újra felfőzzük. Forrástól számítva 1 órát főzzük állandóan kevergetve. Kistányért vízzel kiöblítünk és kiveszünk a masszából egy keveset, ha már nem folyik szét, akkor jó. Ekkor hozzákeverjük a dióbelet és hideg vízzel kiöblített tányérokra tesszük. 1 napot így hagyjuk száradni, majd kivesszük a tányérokból és tovább szárítjuk, majd szellős helyen tároljuk.

Tálalás

Sokáig eláll, nagyon finom téli csemege.

Vélemények

MARCSULA

MARCSULA
2014.11.11. | 10:06

Jó nagy adagot készítettem az idén is!Családom nagyon szereti ki diósan ,van aki anélkül!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!