Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kajszidzsem tisztán és kreatívan

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Kajszidzsem tisztán és kreatívan
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Klasszikus lekvárok, dzsemek

Hozzávalók

kb. 7 db 200 ml-es üveghez

Elkészítés

Előkészítés:

A kajszibarackot megmossuk, kimagozzuk és kimérjük, majd egyik felét pépesítjük, másik felét apróra vágjuk.

Elkészítés:

A kajszibarackot, a dzsemfixet és a cukrot egy nagy főzőedényben jól összekeverjük. Magas fokozaton állandó keverés mellett felforraljuk, majd forrás után 3 percig zubogva forrni hagyjuk (keverés mellett). Ha szükséges a habot eltávolítjuk. Az előkészített üvegeket peremig töltjük, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejre állítjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A barackból lekvárt is készíthetünk, ez esetben a kimért mennyiség egészét pépesíteni kell.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!