Kajszidzsem tisztán és kreatívan
Hozzávalók
1250 g kajszibarack (előkészítve mérjük le)
1 csomag Dr. Oetker Dzsemfix Sárgabarackhoz
350 g cukor
Elkészítés
Előkészítés:
A kajszibarackot megmossuk, kimagozzuk és kimérjük, majd egyik felét pépesítjük, másik felét apróra vágjuk.
Elkészítés:
A kajszibarackot, a dzsemfixet és a cukrot egy nagy főzőedényben jól összekeverjük. Magas fokozaton állandó keverés mellett felforraljuk, majd forrás után 3 percig zubogva forrni hagyjuk (keverés mellett). Ha szükséges a habot eltávolítjuk. Az előkészített üvegeket peremig töltjük, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejre állítjuk.
Tipp:
A barackból lekvárt is készíthetünk, ez esetben a kimért mennyiség egészét pépesíteni kell.
Kedvencnek jelölöm
Kajszidzsem tisztán és kreatívan
Hozzávalók
kb. 7 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A kajszibarackot megmossuk, kimagozzuk és kimérjük, majd egyik felét pépesítjük, másik felét apróra vágjuk.
Elkészítés:
A kajszibarackot, a dzsemfixet és a cukrot egy nagy főzőedényben jól összekeverjük. Magas fokozaton állandó keverés mellett felforraljuk, majd forrás után 3 percig zubogva forrni hagyjuk (keverés mellett). Ha szükséges a habot eltávolítjuk. Az előkészített üvegeket peremig töltjük, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejre állítjuk.
Tipp:
A barackból lekvárt is készíthetünk, ez esetben a kimért mennyiség egészét pépesíteni kell.


Hozzászólások
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?