Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kajszidzsem tisztán és kreatívan

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Kajszidzsem tisztán és kreatívan
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Klasszikus lekvárok, dzsemek

Hozzávalók

kb. 7 db 200 ml-es üveghez

Elkészítés

Előkészítés:

A kajszibarackot megmossuk, kimagozzuk és kimérjük, majd egyik felét pépesítjük, másik felét apróra vágjuk.

Elkészítés:

A kajszibarackot, a dzsemfixet és a cukrot egy nagy főzőedényben jól összekeverjük. Magas fokozaton állandó keverés mellett felforraljuk, majd forrás után 3 percig zubogva forrni hagyjuk (keverés mellett). Ha szükséges a habot eltávolítjuk. Az előkészített üvegeket peremig töltjük, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejre állítjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A barackból lekvárt is készíthetünk, ez esetben a kimért mennyiség egészét pépesíteni kell.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató