Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Meggy dzsem

Nikol receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1967-nikol
Meggy dzsem
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Klasszikus lekvárok, dzsemek

Hozzávalók

Nikol Nikol receptje

Elkészítés

Előkészítés

A befőttes üvegeket előkészítjük, elmossuk.
A meggyet megmossuk, kimagozzuk.

A kimagozott meggyet a cukor felével és a citromlével elkeverjük és pár órára vagy egy éjszakára hagyjuk állni.
Egy edénybe tesszük, (kicsit át lehet nyomkodni kézzel, hogy levesesebb, legyen) feltesszük melegedni, mielőtt felforrna, hozzáadjuk a maradék cukorral elkevert dzsemfixet és forrástól számítva 6-7 percig főzzük, közben kevergessük, ha szükséges a habot szedjük le. (én ilyenkor lassú tűzön hagyom gyöngyözni, leszedem a habot és így gyorsabban letisztul) Még forrón az előkészített üvegekbe töltjük, lezárjuk és a tetejére állítva hagyjuk kihűlni.

Tálalás

2 dl kis üvegből 6 db

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ha dupla mennyiséget csinálunk tovább kell forralni, kb 10-12 percig.

Vélemények

Nikol

Nikol
2014.06.12. | 12:03

Ismét szép termésünk volt :)
FogdMargó

FogdMargó
2013.07.01. | 06:38

Én Gyümölcs cukorral készítettem el, nagyon finom lett.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!