Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggy dzsem

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Meggy dzsem

1,25 kg meggy (tisztítva)
35 dkg cukor (gyümölcscukor is lehet)
1 citrom leve
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A befőttes üvegeket előkészítjük, elmossuk.
A meggyet megmossuk, kimagozzuk.

Elkészítés

A kimagozott meggyet a cukor felével és a citromlével elkeverjük és pár órára vagy egy éjszakára hagyjuk állni.
Egy edénybe tesszük, (kicsit át lehet nyomkodni kézzel, hogy levesesebb, legyen) feltesszük melegedni, mielőtt felforrna, hozzáadjuk a maradék cukorral elkevert dzsemfixet és forrástól számítva 6-7 percig főzzük, közben kevergessük, ha szükséges a habot szedjük le. (én ilyenkor lassú tűzön hagyom gyöngyözni, leszedem a habot és így gyorsabban letisztul) Még forrón az előkészített üvegekbe töltjük, lezárjuk és a tetejére állítva hagyjuk kihűlni.

Tálalás

2 dl kis üvegből 6 db

Alternatív elkészítés

Ha dupla mennyiséget csinálunk tovább kell forralni, kb 10-12 percig.
Meggy dzsem Meggy dzsem Meggy dzsem Meggy dzsem Meggy dzsem

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!