Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sárgabarack lekvár

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sárgabarack lekvár

Sárgabarack
cukor(30 dkg kilónként)
1 kávéskanál Dr. Oetker Tartósítószer
1 kávéskanál citromsav
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az üvegmosás nagyon fontos eseménye a befőzésnek. Ezen áll vagy bukik az egész. Én hipós vízbe szoktam elmosogatni, majd az öblögetős vízbe egy pici ecetet teszek. Az ecet baktériumölő, emberre nem káros, ha ecetet használunk az öblögetős vízbe, biztos nem romlik meg a befőzött termék. Készítsünk ki papírt vagy aki meleg vizes tálba szeretné azt. Egy nagy tálat is vegyünk elő, amibe felfőzzük a lekvárt.

Elkészítés

Megmossuk a barackokat, kimagozzuk, kivágjuk a hibákat, majd fazékba tesszük őket. Turmixoljuk le, aki nem szeretné, csak vágja negyedekbe. Beleöntjük a cukrot letakarva állni hagyjuk egy napig. Ez alatt jó sok levet enged.
Másnap feltesszük főni, belekeverjük a citromsavat. Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Akkor jó, ha potyog a fakanálról. Legvégén belekeverjük a nátrium-benzoátot és üvegekbe töltjük. Először az üvegeket papírra vagy meleg vizes tálba tegyük, hogy felvegye a hőt. Egy merőkanálnyit tegyünk az üvegekbe a lekvárból, hogy az üvegek felvegyék a hőt. Teletöltjük az üvegeket, celofánnal vagy tetővel lefedjük jó szorosan, majd száraz dunsztba tesszük.2-3 nap után polcra tehetjük.

Tárolás

Hűvös helyen tárolandó.
Sárgabarack lekvár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!