Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Cseresznyelekvár

Mumin receptje https://www.sutnijo.hu/profil/5425-mumin
Cseresznyelekvár
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Klasszikus lekvárok, dzsemek

Hozzávalók

  • 2 kg cseresznye
  • 1 kg nádcukor vagy méz
Mumin Mumin receptje

Elkészítés

Előkészítés

A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk.
Befőttes üvegek kiforrázása.

A megmosott és kimagozott cseresznyét vágjuk apró darabokra vagy turmixoljuk le, majd, ha szükségét érezzük, keverjük össze a cukorral vagy mézzel. Állandó kevergetés mellett, kis lángon tegyük a tűzhelyre és forraljuk fel.
Ha felforrt még 4-5 percig rotyogtassuk, végül töltsük bele az előzőleg kiforrázott üvegekbe. A befőttesüvegeket azonnal zárjuk le, majd öt percig fordítsuk fejtetőre.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!