Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ribizli dzsem

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Ribizli dzsem

1,25 kg ribizli
0,5 kg cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Ribizlit megmosni, szárától megtisztítani, összeturmixolni szitán átszűrni - mint amikor szörpöt készítünk bármilyen apró magvas gyümölcsből-.
A lekváros üvegeket mikróban kifertőtlenítjük.

Elkészítés

A ribizli lét felfőzzük, hozzákeverjük a cukrot és a dzsemfixet. Forrón az üvegekbe töltjük.

Tálalás

5 db 2 dl-es lekváros üveg

Tárolás

Biztos, ami biztos fejre állítva tárolom, hűvös sötét helyen.

Alternatív elkészítés

Aki nem idegenkedik a darabos lekvártól annak nem kell leturmixolni, hanem nyugodtan főzze föl a bogyókat -kis vizet aláöntve- bele a cukrot a dzsemfixet és kész.
Ribizli dzsem

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!