Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Szederdzsem

veressandrea receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3052-veressandrea
Szederdzsem
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Klasszikus lekvárok, dzsemek

Hozzávalók

veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Előkészítés

Két kisebb üveget jól kimosunk, lecsöpögtetjük.

A szedrek szárát eltávolítjuk.
A gyümölcsöt egy szűrőbe téve folyó víz alatt többször átmossuk.
Egy edényben kézzel pürésítjük. (Ajánlott gumikesztyű használata, mert nagyon fog.)
Egy fém szűrőn átpasszírozzuk.
Feltesszük főni, ha felfő, mehet bele a cukor és a dzsemfix.
Újraforrástól számítva 3 percig főzzük, de kavargatva.
Ha elzártuk, mehet bele a tartósító.
Üvegekbe töltjük és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

Tálalás

2 kisebb üvegnyi finomság.

Tárolás

Kamrában a polcon.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!