Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Sárgaszilva lekvár

MARCSULA receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9097-marcsula
Sárgaszilva lekvár
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Klasszikus lekvárok, dzsemek

Hozzávalók

  • Sárga szilva
  • annyiszor 30 dkg cukor amennyi a lepasszírozott gyümölcs súlya
  • 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 2:1
  • Tisztára mosott, kiforrázott üvegek
MARCSULA MARCSULA receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tisztára mosott sárga szilvát 1-2 dl vízzel feltesszük főni, 10 perc, majd kézi tekerős passzírozóval letekerjük így a magoktól is megszabadítjuk. Hozzáadjuk a cukrot, a dzsemfixet és 20 percig főzzük. Még forrón az üvegekbe töltjük és lekötjük, majd száraz dunsztban egy éjszakát hagyjuk, ha kihűlt a kamrába állítjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Nagyon finom savanykás lekvár kiválóan alkalmas linzerek töltésére.
Volt olyan év amikor nagyon kevés sárgabarack volt, akkor ezzel a lekvárral helyettesítettem.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!