Csipkebogyó lekvár /hecsedli/
Hozzávalók
Csipkebogyó lekvár /hecsedli/
Csipkebogyó (amit egy picit a dér megcsípett)
Kilogrammonként 50 dkg cukor
Tisztára mosott kiforrázott üvegek
Kézi passzírozó
Sűrű szövésű szita
Elkészítés
Elkészítés
A gyümölcsöt jól megmossuk és a két végét levágjuk. Fazékba tesszük, hogy a víz jól ellepje, állandóan kevergetve puhára főzzük, ha kell közben a vizet pótoljuk. Vigyázni kell rá, mert könnyen odaég. A kézi passzírozóval lepasszírozzuk és utána a sűrű szövésű szitán átpasszírozzuk kanállal, hogy a szőreitől megszabaduljunk. Majd lemérjük a súlyát és hozzáadjuk a cukrot, amivel jó sűrűre főzzük állandóan kevergetve. Forrón tiszta üvegekbe töltjük, és száraz dunsztba tesszük egy éjszakára.
Alternatív elkészítés
Ez egy több napos lekvár készítés!
Mi el mentünk szedni a párommal, ez egy délutánt vett igénybe, olyan 6 kg körüli volt a gyümölcs.
Ebből lett 3 kg tiszta massza. A fáradtságot megéri, mert egy nagyon finom lekvár.
Mi el mentünk szedni a párommal, ez egy délutánt vett igénybe, olyan 6 kg körüli volt a gyümölcs.
Ebből lett 3 kg tiszta massza. A fáradtságot megéri, mert egy nagyon finom lekvár.
Kedvencnek jelölöm
Csipkebogyó lekvár /hecsedli/
Hozzávalók
Csipkebogyó lekvár /hecsedli/
Csipkebogyó (amit egy picit a dér megcsípett)
Kilogrammonként 50 dkg cukor
Tisztára mosott kiforrázott üvegek
Kézi passzírozó
Sűrű szövésű szita
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A gyümölcsöt jól megmossuk és a két végét levágjuk. Fazékba tesszük, hogy a víz jól ellepje, állandóan kevergetve puhára főzzük, ha kell közben a vizet pótoljuk. Vigyázni kell rá, mert könnyen odaég. A kézi passzírozóval lepasszírozzuk és utána a sűrű szövésű szitán átpasszírozzuk kanállal, hogy a szőreitől megszabaduljunk. Majd lemérjük a súlyát és hozzáadjuk a cukrot, amivel jó sűrűre főzzük állandóan kevergetve. Forrón tiszta üvegekbe töltjük, és száraz dunsztba tesszük egy éjszakára.
Alternatív elkészítés
Ez egy több napos lekvár készítés!
Mi el mentünk szedni a párommal, ez egy délutánt vett igénybe, olyan 6 kg körüli volt a gyümölcs.
Ebből lett 3 kg tiszta massza. A fáradtságot megéri, mert egy nagyon finom lekvár.
Mi el mentünk szedni a párommal, ez egy délutánt vett igénybe, olyan 6 kg körüli volt a gyümölcs.
Ebből lett 3 kg tiszta massza. A fáradtságot megéri, mert egy nagyon finom lekvár.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?