Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csipkebogyó lekvár /hecsedli/

MARCSULA receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9097-marcsula
Csipkebogyó lekvár /hecsedli/
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Klasszikus lekvárok, dzsemek

Hozzávalók

  • Csipkebogyó (amit egy picit a dér megcsípett)
  • Kilogrammonként 50 dkg cukor
  • Tisztára mosott kiforrázott üvegek
  • Kézi passzírozó
  • Sűrű szövésű szita
MARCSULA MARCSULA receptje

Elkészítés

Elkészítés

A gyümölcsöt jól megmossuk és a két végét levágjuk. Fazékba tesszük, hogy a víz jól ellepje, állandóan kevergetve puhára főzzük, ha kell közben a vizet pótoljuk. Vigyázni kell rá, mert könnyen odaég. A kézi passzírozóval lepasszírozzuk és utána a sűrű szövésű szitán átpasszírozzuk kanállal, hogy a szőreitől megszabaduljunk. Majd lemérjük a súlyát és hozzáadjuk a cukrot, amivel jó sűrűre főzzük állandóan kevergetve. Forrón tiszta üvegekbe töltjük, és száraz dunsztba tesszük egy éjszakára.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ez egy több napos lekvár készítés!
Mi el mentünk szedni a párommal, ez egy délutánt vett igénybe, olyan 6 kg körüli volt a gyümölcs.
Ebből lett 3 kg tiszta massza. A fáradtságot megéri, mert egy nagyon finom lekvár.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!