Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csipkebogyó lekvár /hecsedli/

MARCSULA receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9097-marcsula
Csipkebogyó lekvár /hecsedli/
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Klasszikus lekvárok, dzsemek

Hozzávalók

  • Csipkebogyó (amit egy picit a dér megcsípett)
  • Kilogrammonként 50 dkg cukor
  • Tisztára mosott kiforrázott üvegek
  • Kézi passzírozó
  • Sűrű szövésű szita
MARCSULA MARCSULA receptje

Elkészítés

Elkészítés

A gyümölcsöt jól megmossuk és a két végét levágjuk. Fazékba tesszük, hogy a víz jól ellepje, állandóan kevergetve puhára főzzük, ha kell közben a vizet pótoljuk. Vigyázni kell rá, mert könnyen odaég. A kézi passzírozóval lepasszírozzuk és utána a sűrű szövésű szitán átpasszírozzuk kanállal, hogy a szőreitől megszabaduljunk. Majd lemérjük a súlyát és hozzáadjuk a cukrot, amivel jó sűrűre főzzük állandóan kevergetve. Forrón tiszta üvegekbe töltjük, és száraz dunsztba tesszük egy éjszakára.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ez egy több napos lekvár készítés!
Mi el mentünk szedni a párommal, ez egy délutánt vett igénybe, olyan 6 kg körüli volt a gyümölcs.
Ebből lett 3 kg tiszta massza. A fáradtságot megéri, mert egy nagyon finom lekvár.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató