Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csipkebogyó lekvár /hecsedli/

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Csipkebogyó lekvár /hecsedli/

Csipkebogyó (amit egy picit a dér megcsípett)
Kilogrammonként 50 dkg cukor
Tisztára mosott kiforrázott üvegek
Kézi passzírozó
Sűrű szövésű szita
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A gyümölcsöt jól megmossuk és a két végét levágjuk. Fazékba tesszük, hogy a víz jól ellepje, állandóan kevergetve puhára főzzük, ha kell közben a vizet pótoljuk. Vigyázni kell rá, mert könnyen odaég. A kézi passzírozóval lepasszírozzuk és utána a sűrű szövésű szitán átpasszírozzuk kanállal, hogy a szőreitől megszabaduljunk. Majd lemérjük a súlyát és hozzáadjuk a cukrot, amivel jó sűrűre főzzük állandóan kevergetve. Forrón tiszta üvegekbe töltjük, és száraz dunsztba tesszük egy éjszakára.

Alternatív elkészítés

Ez egy több napos lekvár készítés!
Mi el mentünk szedni a párommal, ez egy délutánt vett igénybe, olyan 6 kg körüli volt a gyümölcs.
Ebből lett 3 kg tiszta massza. A fáradtságot megéri, mert egy nagyon finom lekvár.
Csipkebogyó lekvár /hecsedli/ Csipkebogyó lekvár /hecsedli/ Csipkebogyó lekvár /hecsedli/

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!