Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Rózsaszirmos eperzselé

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Rózsaszirmos eperzselé
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Zselék

Hozzávalók

Az elkészítéshez

  • kb. 10 db rózsaszirom
  • 500 g földieper (előkészítve, lemérve)
  • 1 db lime leve
  • 100 ml Rosé bor
  • 650 ml almalé (szűrt)
  • 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix Szuper 3:1

Elkészítés

Előkészítés

A rózsaszirmokat megtisztítjuk, rövid ideig megmossuk, majd hagyjuk lecsepegni. A földiepret megmossuk, megpucoljuk, pépesítjük, majd 500 g-ot kimérünk. A szirmokat és az epret egy tálba tesszük. A lime levét, a bort és az almalevet egy főzőedényben felforraljuk, majd a szirmokra öntjük és elkeverjük. Egy evőkanál segítségével a szirmokat a folyadékban picit megnyomkodjuk. Az alaplevet hagyjuk kihűlni, majd lefedve min. 12 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Elkészítés

Az alaplevet egy kis lyukú szűrőn átpasszírozzuk és a levét felfogjuk. A levet a dzsemfix-szel jól elkeverjük. Állandó kevergetés mellett a masszát nagy lángon forrásba hozzuk, majd továbbra is keverve legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, azonnal előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Tálalás

Kb. 5 üveg (200 ml-es)

Javaslatok, alternatív elkészítés

A bort helyettesíthetjük almalével is.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató