Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ribizlizselé

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Ribizlizselé

2,5 kg ribizli
1 kg cukor
Dr. Oetker Aroma vanília (ízlés szerint)
szegfűszeg és fahéj ízesítésnek (ízlés szerint)
1 db lime citrom leve
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A ribizlit megmossuk, és egy tiszta lábasba felteszem főzni. Ha forrni kezd, kevergessük, majd vegyünk egy tiszta finomszövésű szűrőt, és merőkanállal annyit merjünk bele, amennyit át tudunk fakanállal passzírozni. Ha végeztünk vele, és kész, akkor a tiszta léhez keverjük a cukrot, és a citrom levét, meg a fűszereket. Feltesszük a tűzre, és belekeverjük a dzsemfixünket is. Felforraljuk, majd azon forrón üvegekbe töltjük, a fűszereket kidobjuk belőle. Légmenetesen lezárjuk, és kész. Másnap kerüljön végleges hűs száraz helyre.
Ribizlizselé

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!