Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Almás-narancsos kosárka

Rezuka receptje https://www.sutnijo.hu/profil/2981-rezuka
Almás-narancsos kosárka
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Leveles tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb leveles tészták , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 3-4 db alma
  • fahéj
  • 6-8 ek narancslekvár
  • 2 tojás szétválasztva
  • 5 dkg cukor
  • 2 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • vanília
Rezuka Rezuka receptje

Elkészítés

Elkészítés

A krémhez:
2 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a lisztet.
Felforraljuk a tejet a vaníliával, majd gyors kevergetés mellett a cukros sárgájához öntjük. Ezt gőz fölött addig főzzük folyamatosan keverve, míg besűrűsödik.
Majd levesszük, és tovább keverve kihűtjük.

A leveles tésztát kinyújtjuk kb. fél centi vastagságúra, és kibéleljük vele a mini tortaformákat.
Az almákat megpucoljuk, kimagozzuk, 2-3 cm vastag cikkekre vágjuk, és megszórjuk fahéjjal.
A tészta aljára teszünk egy kevés krémet, rá az almákat, és egy evőkanál narancslekvárt.
Betesszük az előmelegített sütőbe, 200°C-on sütjük 8-10 percig. Ezalatt a fehérjét egy csipet sóval és 2 ek. porcukorral kemény habbá verjük.
Kb. 8 perc után a fehérjét ráhalmozzuk a sütik tetejére, majd visszatoljuk a sütőbe, és pirosra sütjük.

Tálalás

6-8 db mini tortácskához.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A tojásos krém helyett sűrűre főzött pudingot is tehetünk bele.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!