Almás-narancsos kosárka
Hozzávalók
Almás-narancsos kosárka
Elkészítés
Elkészítés
2 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a lisztet.
Felforraljuk a tejet a vaníliával, majd gyors kevergetés mellett a cukros sárgájához öntjük. Ezt gőz fölött addig főzzük folyamatosan keverve, míg besűrűsödik.
Majd levesszük, és tovább keverve kihűtjük.
A leveles tésztát kinyújtjuk kb. fél centi vastagságúra, és kibéleljük vele a mini tortaformákat.
Az almákat megpucoljuk, kimagozzuk, 2-3 cm vastag cikkekre vágjuk, és megszórjuk fahéjjal.
A tészta aljára teszünk egy kevés krémet, rá az almákat, és egy evőkanál narancslekvárt.
Betesszük az előmelegített sütőbe, 200°C-on sütjük 8-10 percig. Ezalatt a fehérjét egy csipet sóval és 2 ek. porcukorral kemény habbá verjük.
Kb. 8 perc után a fehérjét ráhalmozzuk a sütik tetejére, majd visszatoljuk a sütőbe, és pirosra sütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Almás-narancsos kosárka
Hozzávalók
Almás-narancsos kosárka
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a lisztet.
Felforraljuk a tejet a vaníliával, majd gyors kevergetés mellett a cukros sárgájához öntjük. Ezt gőz fölött addig főzzük folyamatosan keverve, míg besűrűsödik.
Majd levesszük, és tovább keverve kihűtjük.
A leveles tésztát kinyújtjuk kb. fél centi vastagságúra, és kibéleljük vele a mini tortaformákat.
Az almákat megpucoljuk, kimagozzuk, 2-3 cm vastag cikkekre vágjuk, és megszórjuk fahéjjal.
A tészta aljára teszünk egy kevés krémet, rá az almákat, és egy evőkanál narancslekvárt.
Betesszük az előmelegített sütőbe, 200°C-on sütjük 8-10 percig. Ezalatt a fehérjét egy csipet sóval és 2 ek. porcukorral kemény habbá verjük.
Kb. 8 perc után a fehérjét ráhalmozzuk a sütik tetejére, majd visszatoljuk a sütőbe, és pirosra sütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?