Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás-narancsos kosárka

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Almás-narancsos kosárka

1 csomag leveles tészta
3-4 db alma
fahéj
6-8 ek narancslekvár
2 tojás szétválasztva
5 dkg cukor
2 dkg liszt
2 dl tej
vanília
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A krémhez:
2 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a lisztet.
Felforraljuk a tejet a vaníliával, majd gyors kevergetés mellett a cukros sárgájához öntjük. Ezt gőz fölött addig főzzük folyamatosan keverve, míg besűrűsödik.
Majd levesszük, és tovább keverve kihűtjük.

A leveles tésztát kinyújtjuk kb. fél centi vastagságúra, és kibéleljük vele a mini tortaformákat.
Az almákat megpucoljuk, kimagozzuk, 2-3 cm vastag cikkekre vágjuk, és megszórjuk fahéjjal.
A tészta aljára teszünk egy kevés krémet, rá az almákat, és egy evőkanál narancslekvárt.
Betesszük az előmelegített sütőbe, 200°C-on sütjük 8-10 percig. Ezalatt a fehérjét egy csipet sóval és 2 ek. porcukorral kemény habbá verjük.
Kb. 8 perc után a fehérjét ráhalmozzuk a sütik tetejére, majd visszatoljuk a sütőbe, és pirosra sütjük.

Tálalás

6-8 db mini tortácskához.

Alternatív elkészítés

A tojásos krém helyett sűrűre főzött pudingot is tehetünk bele.
Almás-narancsos kosárka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!