Leveles csillagok

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Leveles csillagok
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Leveles tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Egyéb leveles tészták , Egyéb sós tészták

Hozzávalók

Tésztához

Kenéshez, szóráshoz

  • 1 tojás (felverve)
  • némi reszelt parmezán sajt

Lazacos töltelékhez

  • fél sárgarépa
  • 1 evőkanál víz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • némi újhagyma (apróra vágva)
  • némi kapor
  • 1 csipet bors
  • 2 evőkanál 20 %-os tejföl
  • 100 g füstölt lazacfilé (felkockázva)

Elkészítés

A leveles tésztát kisimítjuk és a tészta feléből 4 db egyenként 10 cm átmérőjű csillagalapot szúrunk ki. A csillagokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és egy villával megszúrkáljuk. A maradék tészta felét vízzel vékonyan megkenjük, majd összehajtjuk. Ebből a lapból is kiszúrunk 4 db, egyenként 10 cm átmérőjű csillagot, melyek közepét kiszúrjuk egy kisebb csillag alakú kiszúróformával (6,5 cm). A csillagalapokat megkenjük vízzel, majd a kiszúrt csillagkereteket ráhelyezzük. A csillagokat felvert tojással megkenjük és parmezánnal megszórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 18-22 perc

Töltelék: A sárgarépát lereszeljük, hozzáadjuk a felaprított újhagymát, kaprot és egy kis olajon enyhén megpirítjuk. Hozzákeverjük a kockára vágott lazacot, ízlés szerint borsozzuk és kis ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a 2 evőkanál tejfölt is.

A tölteléket a csillagok mélyedésébe töltjük és még melegen tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A kiszúrt kisebb csillagokat is süssük meg, majd díszítésre használhatjuk.

Vélemények

Szücs-Tassy Karina

Szücs-Tassy Karina
2017.12.14. | 23:05

Ez a recept is tökéletes, a hétvégén kipróbáltuk.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató