Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Leveles csillagok

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Leveles csillagok
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Leveles tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Egyéb leveles tészták , Egyéb sós tészták

Hozzávalók

kb. 4 darabhoz

Tésztához

Kenéshez, szóráshoz

  • 1 tojás (felverve)
  • némi reszelt parmezán sajt

Lazacos töltelékhez

  • fél sárgarépa
  • 1 evőkanál víz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • némi újhagyma (apróra vágva)
  • némi kapor
  • 1 csipet bors
  • 2 evőkanál 20 %-os tejföl
  • 100 g füstölt lazacfilé (felkockázva)

Elkészítés

A leveles tésztát kisimítjuk és a tészta feléből 4 db egyenként 10 cm átmérőjű csillagalapot szúrunk ki. A csillagokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és egy villával megszúrkáljuk. A maradék tészta felét vízzel vékonyan megkenjük, majd összehajtjuk. Ebből a lapból is kiszúrunk 4 db, egyenként 10 cm átmérőjű csillagot, melyek közepét kiszúrjuk egy kisebb csillag alakú kiszúróformával (6,5 cm). A csillagalapokat megkenjük vízzel, majd a kiszúrt csillagkereteket ráhelyezzük. A csillagokat felvert tojással megkenjük és parmezánnal megszórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 18-22 perc

Töltelék: A sárgarépát lereszeljük, hozzáadjuk a felaprított újhagymát, kaprot és egy kis olajon enyhén megpirítjuk. Hozzákeverjük a kockára vágott lazacot, ízlés szerint borsozzuk és kis ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a 2 evőkanál tejfölt is.

A tölteléket a csillagok mélyedésébe töltjük és még melegen tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A kiszúrt kisebb csillagokat is süssük meg, majd díszítésre használhatjuk.

Vélemények

Szücs-Tassy Karina

Szücs-Tassy Karina
2017.12.14. | 23:05

Ez a recept is tökéletes, a hétvégén kipróbáltuk.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!